O raporu alabilenler hemen emekli olabilir. 4C, Emekli Sandığı, SGK ve Bağ-Kur'lular için Melis Elmen'den çok önemli açıklama: Ne yaş ne de prim günü, erken emeklilik imkanı mümkün

Sosyal Güvenlik Uzmanı Melis Elmen, vatandaşların emeklilik konusunda en çok merak ettiği soruların yanıtlarını MedyaTava TV'ye verdi. Emekli ikramiyelerinin tartışıldığı, EYT olmak için prim günü hesaplarının yapıldığı bugünlerde dikkat çeken konulara değinen Melis Elmen; en çok merak edilen malulen ve engelli emekliliği şartları ile ilgili çok özel açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

 Emekli ikramiyelerinin açıklandığı ve tartışıldığı şu günlerde merak edilen bir diğer konuda malulen ve engelli emekliliği şartları.  Sosyal Güvenlik Uzmanı Melis Elmen, vatandaşların en çok merak ettiği konular hakkında MedyaTava TV’ye açıklamalarda bulundu.

‘4C, Emekli Sandığı, SGK ve Bağ-Kur'lular, kendi mevzuatları çerçevesinde malulen emekli olabilir. Ana koşul, yüzde 60 ve üzeri iş göremez raporunu heyetten almaktır diyen Elmen; ‘Ankara heyet ve SGK size ‘engeliniz doğuştan geliyor, sonradan oluşmamış’ derse bu sefer malulen emeklilikten engelli emekliliğine geçilebiliyor. Erken emeklilik imkânı mümkün.’ dedi. 

O raporu alabilenler hemen emekli olabilir. 4C, Emekli Sandığı, SGK ve Bağ-Kur'lular için Melis Elmen'den çok önemli açıklama: Ne yaş ne de prim günü, erken emeklilik imkanı mümkün

HANGİ HASTALIKLAR KAPSAM İÇİNDE? 

MedyaTava TV’den İlke Özalp’in ‘Hangi hastalıklar  malulen emekliliği kapsıyor? Sağlık raporu süreli olanların emeklilik hakkı var mıdır?" gibi soruları yanıtlayan Elmen, "İyileşme süreci uzun, iyileşme süreci zor ve iyileşmesi mümkün olmayan rahatsızlıklar kapsamında rapor oranları tanımlanıyor" yanıtını verdi. Melis Elmen "Süreli rapor alanlar da süreleri bitiminde raporlarını yenilemelidirler’ uyarısında bulundu.

Engelli ve malulen emeklilik hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını MedyaTava TV YouTube kanalında video haberde bulabilirsiniz. 

 

 

Kaynak: MedyatavaTV
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin