O milletvekili için şok karar: YouTuber milletvekili bir kez bile Meclis'e gelmeyince milletvekilliği düşürüldü

GaaSyy olarak tanınan siyasetçi ve YouTuber Higaşitani Yoşikazu, meclis oturumlarına hiç katılmaması sebebiyle aldığı en ciddi kınama cezasının ardından özür dilemedi. Japonya'da ünlenen YouTuber milletvekili için milletvekilliğinin düşürülmesine karar verildi.

Google Haberlere Abone ol
O milletvekili için şok karar: YouTuber milletvekili bir kez bile Meclis'e gelmeyince milletvekilliği düşürüldü

Japon Devlet Televizyonu "Nihon Housou Kyokai" (NHK) karşıtı politikalarıyla tanınan "anti-NHK Partisi'nin" milletvekili Higaşitani, seçildiği beri meclise gelmiyor.

Mecliste, kendisine geçen hafta tanınan özür dileme hakkını kullanmayan GaaSyy, "düzeni bozduğu" gerekçesiyle meclis disiplin komitesine sevk edildi.

EN CİDDİ KINAMA CEZASINI ALMIŞTI

Oturumlara katılmamasının yanı sıra bu davranışına yönelik milletvekilleri önünde doğrudan özür dilemeyen GaaSyy'ye en ciddi kınama cezası verildi.

MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ

Parlamenter kariyerinin akıbetine yönelik yapılan oturumda, iktidar ve muhalefet cephesi milletvekillerinin oyuyla, Higaşitani'nin milletvekilliği düşürüldü.

İktidardaki Liberal Demokrat Parti'nin (LDP) Genel Sekreteri Hiroşige Seko, açıklamasında, neredeyse tüm siyasi grupların, GaaSyy'nin ihraç edilmesi lehine oy verdiğini söyledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin