O illerde yaşayanlar için sarı kodlu uyarı geldi. Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Manisa, Burdur, Isparta, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu bölgesinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirterek vatandaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyardı. Meteoroloji metrekareye 50 kilogram yağış düşeceği tahmininde bulundu ve sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması konusunda uyardı.

Google Haberlere Abone ol
O illerde yaşayanlar için sarı kodlu uyarı geldi. Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Manisa, Burdur, Isparta, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri dikkat!

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, Ege ve Batı Akdeniz ile (Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Manisa, Burdur, Isparta ve Antalya çevreleri ile Muğla'nın, Aydın'ın ve İzmir'in iç kesimlerinde) İç Anadolu'da (Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri, Niğde, Konya ve Karaman çevrelerinde) yarın (12.06.2023) gök gürültülü sağanak yağış beklendiği duyuruldu. Meteorolojinin Ege ve Batı Akdeniz için uyarısı şöyle: 

İLLERİ TEK TEK SAYDI

“12.06.2023 Pazartesi günü Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Manisa, Burdur, Isparta ve Antalya çevreleri ile Muğla'nın, Aydın'ın ve İzmir'in iç kesimlerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Meteorolojinin İç Anadolu için uyarısı ise şöyle:

“12.06.2023 Pazartesi günü Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri, Niğde, Konya ve Karaman çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin