O illerde oturanlar çok kötü etkilenecek. MGM'den sarı uyarı geldi. Sağanak ve su baskını bekleniyor. Tedbirsiz sakın çıkmayın

MGM (Meteoroloji Genel Müdürlüğü) birçok il için kritik hava durumu verilerini paylaştı. Havaların bir sıcak bir soğuk olduğu dönemde MGM verilerinde dikkat çekilen illerde sağanak, su baskınları bekleniyor. O illerde oturanlar aman dikkat.

Google Haberlere Abone ol
O illerde oturanlar çok kötü etkilenecek. MGM'den sarı uyarı geldi. Sağanak ve su baskını bekleniyor. Tedbirsiz sakın çıkmayın
DHA

MGM, olumsuz hava durumlarına karşılık vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Marmara Bölgesi'ni yanı sıra Bursa, Manisa için de uyarılarda bulunan MGM sel, su baskınına karşı tedbirli olunması gerektiğini kaydetti.

İşte MGM'den o illerde oturanlar için kritik hava durumu uyarısı...

TRAKYA, İSTANBUL, KOCAELİ, YALOVA ÇEVRELERİ İÇİN KRİTİK UYARI

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada 2 Kasım 2023 Perşembe günü Trakya (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ), İstanbul, Kocaeli ve Yalova çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği duyuruldu. Söz konusu açıklamada su baskını, sel, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği kaydedildi.

O illerde oturanlar çok kötü etkilenecek. MGM'den sarı uyarı geldi. Sağanak ve su baskını bekleniyor. Tedbirsiz sakın çıkmayın

MANİSA İÇİN GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI

MGM, 2 Kasım 2023 Perşembe günü için Manisa'da yaşayan vatandaşları gök gürültülü sağanak yağış için şu ifadelerle uyardı: Manisa il genelinde yarın (02.11.2023 Perşembe günü) sabah saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Yağışların sabah 09.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında etkili olması bekleniyor.

O illerde oturanlar çok kötü etkilenecek. MGM'den sarı uyarı geldi. Sağanak ve su baskını bekleniyor. Tedbirsiz sakın çıkmayın - Resim : 2

BURSA İÇİN SARI UYARI

Bursa için sarı uyarıda bulunan MGM yarın saat 09.00'da başlayıp 21.00'a kadar sürmesi beklenen yağışta şu ifadeler kullanıldı: Yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ESKİŞEHİR'DE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre Eskişehir'in de içinde olduğu bölge genelinin bu gece parçalı ve az bulutlu, 2 Kasım 2023 Perşembe günü ise parçalı ve çok bulutlu olacağı, öğle saatleri itibarıyla Bursa ve Kütahya illerinin batı kısımlarından başlayarak bölge genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

Sabah saatlerinde yer yer pus hadisesi beklenirken, hava sıcaklığının 3 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Bununla birlikte Eskişehir'de en düşük hava sıcaklığının 4 derece ile Çifteler, 5 derece ile Mahmudiye, Alpu, İnönü ve Beykilova ilçelerinde olacağı öngörülüyor.

O illerde oturanlar çok kötü etkilenecek. MGM'den sarı uyarı geldi. Sağanak ve su baskını bekleniyor. Tedbirsiz sakın çıkmayın - Resim : 3

2-8 KASIM İÇİN HAVA DURUMU TAHMİNİ

MGM'nin internet sitesinde 2-8 Kasım 2023 tarihlerine ilişkin yapılan hava durumu uyarısında, "İç ve doğu kesimlerde azalacak olan hava sıcaklıklarının cuma gününden itibaren batı kesimlerinden başlayarak tekrar Kuzey, iç ve doğu kesimlerde artacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor" ifadeleri kullanıldı.

 

 

 

Kaynak: DHA-İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin