O illerde okullar kar yüzünden açılamadı. Bugün okullarda ilk ders zili çaldı: Kar yağışı nedeniyle 11 ildeki okullar tatil edildi. İşte okulların tatil edildiği iller

Ara tatil bitti, okullar bugün yeniden açıldı ancak bazı illerde tatil uzadı. Birkaç gündür devam eden kar yağışı nedeniyle birçok ilde ulaşım durdu. Valiliklerden peş peşe okulların tatil edildiğine ilişkin açıklamalar geldi. Şiddetli yağmur ve kar yağışı sonrası 11 ilde okullar tatil edildi.

Google Haberlere Abone ol
O illerde okullar kar yüzünden açılamadı. Bugün okullarda ilk ders zili çaldı: Kar yağışı nedeniyle 11 ildeki okullar tatil edildi. İşte okulların tatil edildiği iller

Olumsuz hava koşulları nedeniyle 11 ilde ara tatil uzatıldı.

Bingöl ve Şırnak valiliklerince yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle 20 Kasım Pazartesi günü, eğitim öğretime 1 gün ara verildiği duyuruldu. Bingöl Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Yoğun yağmur yağışının aralıksız devam etmesi ve ilerleyen saatlerde beklenen kar yağışı nedeniyle, Adaklı, Karlıova, Kiğı, Yedisu ve Yayladere ilçelerimizde 20 Kasım Pazartesi günü eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir. Engelli ve hamile olan kamu görevlilerimiz de aynı gün idari izinli sayılacaktır” denildi.

Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamada da, "Meteorolojik verilere göre, devam eden olumsuz hava şartları sebebiyle ilimiz genelinde eğitim öğretime 20 Kasım Pazartesi günü ara verilmesine, engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan kamu çalışanlarının idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

İSTANBUL ŞİLE'DE TATİL

İstanbul’da etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Şile İlçesi’nde 20 Kasım Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi. Bu karara paralel olarak, Şile ilçesindeki kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik hastalığı bulunan personel de 20 Kasım tarihinde idari izinli sayılacak.

ZONGULDAK'TA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kenti etkisi altına alan fırtına nedeniyle kentte eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 20 Kasım 2023 Pazartesi günü tüm resmi/özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarının tatil edildiği bildirildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de 20 Kasım 2023 günü idari izinli sayılacakları ifade edildi.

BOLU'DA DA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Bir tatil haberi de Bolu'dan geldi. Bolu Valiliği, il genelinde yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım Pazartesi günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

 Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de bir gün idari izinli sayılacak.

SAKARYA VE DÜZCE'NİN BAZI İLÇELERİ

Okulların tatil edildiği yerlere Düzce'nin Akçakoca, Yığılca ve Sakarya'nın Hendek ilçeleri de dahil edildi. Akçakoca Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "İlçemiz genelinde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Yığılca Kaymakamlığından yapılan açıklamada da "Olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir" denildi.

BARTIN AMASRA İÇİN AÇIKLAMA 

Bir tatil haberi de Bartın'ın Amasra ilçesinden geldi. İlçede olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Amasra Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İlçemiz genelinde olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin, aynı tarihte 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

KARABÜK'TE TAŞIMALI EĞİTİME KAR ENGELİ

Karabük'ün Eflani ve Eskipazar ilçelerinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, Eflani ve Eskipazar ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım Pazartesi günü taşımalı eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği bildirildi.

BATMAN'DA DA TATİL İLAN EDİLDİ

Batman'da, aşırı yağış nedeniyle 20 Kasım Pazartesi günü eğitime ara verildiği bildirildi. Batman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde meydana gelen aşırı yağış nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

SİNOP İL MERKEZİ İLE 4 İLÇE

Sinop il merkezi ile bazı ilçelerde elverişsiz hava koşulları nedeniyle 20 Kasım Pazartesi günü eğitime ara verildiği bildirildi. Sinop Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi: "Kıyı kesimlerinde yaşanan fırtına ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezi ile Ayancık, Türkeli, Gerze ve Erfelek ilçeleri ve köylerinde tüm resmi ve özel okullarda, özel eğitim kurumlarında, halk eğitim kurslarında, özel öğretim kurslarında 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim öğretime 1 gün ara verildi."

Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli çalışanların 1 gün süre ile idari izinli sayılacakları belirtildi.

Sinop Üniversitesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi. Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, kent merkezi ve ilçelerde etkili olan fırtına ve olumsuz hava koşulları nedeniyle üniversitenin tüm birimlerinde eğitim öğretime 20 Kasım Pazartesi günü ara verildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, üniversite çalışan hamile ve engelli personelin idari izinli sayılacağı belirtildi.

BİSMİL VE KULP İLÇELERİNDE EĞİTİME 1 GÜN ARA 

Diyarbakır’da da etkili olan sağanak nedeniyle Bismil ve Kulp ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Kulp ilçemizde 19 Kasım tarihinde yaşanan yoğun yağış nedeni ile ilçemiz okullarından Aygün ilköğretim okulunda eğitim ve öğretime 20 Kasım tarihinde olacak şekilde, ilçe hıfzıssıhha kararı gereği bir gün süre ile ara verilmiştir” denildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise, devam eden yoğun yağış nedeniyle Bismil ve bağlı köylerde 20 Kasım Pazartesi günü eğitime ara verildiği belirtildi.

CİDE'DE TAŞIMALI EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

 Kastamonu'nun Cide ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ilçe genelinde olumsuz hava şartlarının devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "İlçemiz genelinde olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım Pazartesi günü okul öncesi ve özel eğitim kapsamında tüm kademelerdeki öğrencilerimiz ile ilkokul ve ortaokulda taşımalı eğitimle gelen öğrencilerimiz için eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir." ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin