'O' iddialara Hürriyet'ten açıklama

Hürriyet gazetesi, Yılmaz Özdil’in zorunlu izne çıkarıldığı iddiaları üzerine bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
'O' iddialara Hürriyet'ten açıklama

Yazar Yılmaz Özdil'in zorunlu izne çıkartıldığı iddialarına ilişkin köşe yazılarını yazdığı Hürriyet Gazetesi'nden yazılı açıklama yapıldı.



İŞTE O AÇIKLAMA!



Hürriyet Yazarı Yılmaz Özdil iki gün önce kendi isteğiyle yıllık izne çıktı, İzmir’e gittiğini ve son derece insani sebebini kendi köşesinde ilan etti.



Yüzbinlerin okuduğu bu köşedeki herkese açık bilgiye rağmen Aydınlık Yazarı Sabahattin Önkibar, Özdil’in ticari kaygılarla zorunlu izne çıkarıldığını ve sansürlendiğini ileri sürdü.



Hürriyet’in bağlı bulunduğu Doğan Grubu’nda yayıncılık ve diğer ticari faaliyetler arasında kalın duvarlar vardır, kamuoyunun da yakından izlediği ve bildiği üzere herkes kendi işini yapar.



Hürriyet geçen 65 yıl içinde hiçbir yazarını ticari kaygılara ve baskılara feda etmedi, önceden ilan ettiği ve evrensel kabul görmüş yayın ilkeleri kapsamı dışında kimseye müdahalede bulunmadı.Yazarımız Yılmaz Özdil de bu yayıncılık anlayışının istisnası değildir. Özdil’e ne sansür uygulandı, ne de zorunlu izne çıkartıldı, köşesini her zamanki gibi özgürce yazıyor, yazacak.



Sabahattin Önkibar’ı kendi okurlarını ve kamuoyunu yanılttığı söz konusu yazıyı düzeltmeye davet ediyoruz, cevap hakkına saygı açısından bu açıklamaya köşesinde yer vereceğini düşünüyoruz.



Hürriyet


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin