O görüntüler Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı. Barınak vahşetinde son gelişme. Konya'da hayvan barınağında bir köpeği kürekle katleden caniler için istenen ceza belli oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeği katlettiği görüntüler sosyal medyada büyük tepkiye neden olmuştu. Görüntülerini yayınlanmasından sonra gözaltına alınan 2 kişi tutuklanmıştı. Tutuklanmalarının ardından istenen cezaları da belli oldu. Şahıslar için 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Google Haberlere Abone ol
O görüntüler Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı. Barınak vahşetinde son gelişme.  Konya'da hayvan barınağında bir köpeği kürekle katleden caniler için istenen ceza belli oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeği katlettiği görüntüler sosyal medyada büyük tepkiye neden olmuştu.

Yaşanan olayla ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama gelmişti. Belediye katliamla ilgili Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Nevzat D’nin yanı sıra merkezin veteriner hekimi Seyit D'nin görevden alındığını açıklamıştı.

Gözaltına alınan 2 kişi tutuklanmıştı.

HAKLARINDA İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

Sağlık teknisyeni Murat Bacak (27) ve köpeği sürükleyerek götüren Sefa Çakmak (28) hakkında  'Bir ev hayvanına veya evcil hayvanğı kasten öldürme' suçundan 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istendi.  

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin