O gazeteler cezaevlerinde yasaklandı!

Silivri Cezaevi'nde bazı gazetelerin yasaklandığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
O gazeteler cezaevlerinde yasaklandı!

OHAL ilanın ardından Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) de askıya alınması ile ortaya çıkan hak ihlallerinin en yoğun yaşandığı yerlerden biri cezaevleri oldu. Görüş yasağını protesto etmek için Bakırköy Kadın Cezaevi'ndeki odalarını ateşe veren ve ardından Silivri 9 No'lu Cezaevi'ne sürgün edilen DHKPC davasından tutuklu ve hükümlü kadınlara Özgür Gündem, Evrensel, Birgün ve Cumhuriyet gazetelerini talep ettiklerinde, "Bu gazeteler yasak" denilerek verilmediği öğrenildi. 



Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatlar Şükriye Erden, "Tutsaklar muhalif bu gazeteleri alış veriş listesine yazmışlar. Ancak kendilerine, 'bu gazeteler yasaklı' denilmiş. Zaman zaman bu tür uygulamalara tanık olmuştuk. Ancak OHAL döneminde cezaevlerindeki tüm hakların da askıya alındığını görüyoruz. Bu kabul edilebilir değil" dedi. 



Öte yandan Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatlarından Ruken Gülağacı'nın verdiği bilgiye göre ise, Gebze Cezaevi'nde de ortak alanda bulunan ve çoğunluğu Aram Yayınları'na ait olan kitaplara "Toplatma kararı var" denilerek el konuldu. Düzenli aralıklarla ortak alana giren gardiyanların peyder pey kitapları aldığını belirten Gülağacı, aynı cezaevinde kalan yazar Rojbin Perişan'ın Aram Yayınları'ndan çıkan "Gözyaşımın ağıdıydı seni beklemek" isimli kitabına da "Toplatma kararı var denilerek" el konulduğu belirtti. Böylece, Yazar Perişan'ın kitabı kendisine yasaklanmış oldu. (DİHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin