Nürnberg duruşmalarının hayatta kalan son savcısıydı. Ben Ferencz 103 yaşında hayatını kaybetti

İkinci Dünya Savaşı sonrası Nürnberg duruşmalarının son hayatta kalan savcısı Ben Ferencz 103 yaşında hayatını kaybetti. Ferencz, 22 Nazi subayının mahkumiyetini sağlamıştı.

Google Haberlere Abone ol
Nürnberg duruşmalarının hayatta kalan son savcısıydı. Ben Ferencz 103 yaşında hayatını kaybetti

Ben Ferencz, sadece 27 yaşındayken 22 Nazi subayının savaş suçları ve insanlığa karşı işledikleri suçlardan mahkumiyetlerini sağladığında dünya çapında ün kazandı.

Daha sonra Ferencz, savaş suçlarını yargılamak için uluslararası bir mahkeme kurulması için mücadele etti ve bu hedef 2002'de gerçekleşti.

BBC'deki habere göre Ferencz, Cuma akşamı Florida'daki bir yaşlı bakım merkezinde uyurken öldü.

Amerika Birleşik Devletleri Holokost Müzesi'nin Ferencz'in ölümünü doğrulayarak, dünya'nın "soykırım mağdurlarının adalet arayışında bir liderini kaybettiğini" açıkladı.

Ferencz, 1920'de Romanya'nın bir parçası olan Transilvanya'da doğdu, ancak ailesi onun genç yaşta antisemitizmden kaçmak için ABD'ye göç etti ve daha sonra New York'a yerleşti.

Ferencz, 1943'te Harvard Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, ABD Ordusuna katıldı ve Normandiya çıkarmalarına ve Bulge Muharebesi'ne katıldı. Ferencz, Çavuş rütbesine yükseldi ve Nazi savaş suçlarını araştırmak ve kanıtlamakla görevli bir ekibe katıldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin