Nuriye Akman'ın ilk yazısı bugün Zaman'da

Gazetecinin Zaman'daki ilk köşe yazısı bugün yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol
Nuriye Akman'ın ilk yazısı bugün Zaman'da

Zaman'da röportajlara imza atan ve hafta sonu eklerinde yazan Nuriye Akman, artık Zaman gazetesindeki köşesinde de okuyucuyla buluşacak.



İlk yazısıyla bugünkü köşesinde yer alan Akman, meclisteki erkeklerin küfürlü konuşmalarına ve buna tepki olarak kadınların 'kırmızılı' protestolarına değindi. Akman’ın Zaman'daki ilk köşe yazısı şu şekilde:



"Kırmızı alarm



AK Parti ve BDP’nin kadın milletvekilleri Meclis’teki küfürlü konuşmaları protesto için kırmızı fular taktılar ya, boğa burcu damarım hemen ayaklandı.



Kendi çapımda onlara destek olmak için evin altını üstüne getirdim. Maalesef tek bulabildiğim kırmızı nesne bir bereydi. Hemen başıma geçirdim ve ana gazetedeki bu ilk yazım yayımlanıncaya kadar çıkarmamaya and içtim.  



Ben milletvekili olmadığım halde yatağa bile beremle girerken, MHP ve CHP’nin kadınları, küfürbazlar açıkça kınanmadığı için bu eyleme prim vermediler. Kendileri bilir! Oysa kırmızı onlara da çok yakışırdı.  “Lütfen kaba kuvvet kullanmayın, küfür etmeyin, küfürlerinizde kadınları kullanmayın” şeklindeki ricanın altında imzaları olsaydı ne kaybederlerdi acaba? Kaldı ki, o metinde Meclis İçtüzüğü’nde küfreden vekillere, kınamanın dışında maaş kesilmesi, terapiye gönderilmeleri gibi caydırıcı yaptırımlar da isteniyor ve “bu hassasiyetimiz uzun soluklu olacak” deniyordu.



Herkes biliyor ki, kadınlar incindi diye erkekler küfürden asla vazgeçmeyecekler. Olsun. Biz yine de rengimizi belli edelim. Lakin bir gün yetmez arkadaşlar. Kırmızı fular, farkındalık eğitiminin ilk adımı olabilir ancak. Eylem, her hafta yeniliklerle tekrarlanmalı. Bir kere o fularlar sürekli çantada duracak. Gerektiğinde çıkarılıp sallanacak. Ama uzaktan! Neme lazım. Tedbirsiz olmaya gelmez."



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin