Nureddin Yıldız'ı eleştiren gazeteci Zafer Arapkirli yeniden hakim karşısında: Ne o kızlarımızı teslim edeceğiz ne de biz eleştiri hakkımızı teslim edeceğiz!

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız'a, 2018 yılında sosyal medya hesabından hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan gazeteci Zafer Arapkirli, 2019 yılında beraat etti. İstinaf mahkemesinin bozma kararı sonrası, yargılama bugün yeniden başladı.

Google Haberlere Abone ol
Nureddin Yıldız'ı eleştiren gazeteci Zafer Arapkirli yeniden hakim karşısında: Ne o kızlarımızı teslim edeceğiz ne de biz eleştiri hakkımızı teslim edeceğiz!

Gazeteci-yazar, televizyon programcısı Zafer Arapkirli, 2018 yılında “6 yaşındaki çocuk evlenebilir” diyen Sosyal Doku Vakfı’ndan Nureddin Yıldız’ın sözlerine tepki gösterdiği gerekçesiyle yargılanıp beraat ettiği davada yeniden hâkim karşısına çıktı. İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, Zafer Arapkirli ve avukatı katıldı. Müşteki Nurettin Yıldız'ı ise avukatı temsil etti. Arapkirli'ye destek olmak için duruşmaya birçok avukat ve çok sayıda gazeteci de katıldı.

Zafer Arapkirli'nin avukatı duruşmanın büyük bir salonda yapılmasını ve SEGBİS'le kaydedilmesini talep etti. Talepleri kabul eden mahkeme, duruşmanın daha büyük bir salonda yapılması için, yeterli büyüklükte başka bir mahkeme salonunun ayarlanması ve SEGBİS ile kayıt altına alınması için erteleme kararı verdi.

"NE O KIZLARIMIZI NE DE ELEŞTİRİ HAKKIMIZI TESLİM EDECEĞİZ"

Duruşma öncesi konuşan Arapkirli, "Bize verilen rahatsızlık bu ülkenin milyonlarca kadının, kız çocuğunun mağduriyetleri yanında bir hiçtir, bir kum tanesidir. Belki şu anda biz burada konuşurken kim bilir kaç yüz, kaç on bin kız çocuğu tacize, tecavüze uğruyor. Ama ne o kızlarımızı teslim edeceğiz ne de biz eleştiri hakkımızı teslim edeceğiz" dedi.

NE OLDU?

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız'ın "6 yaşındaki çocuk evlenebilir" sözlerine 2018 yılında sosyal medya hesabından tepki gösteren KRT TV programcısı, gazeteci-yazar Zafer Arapkirli, "hakaret" suçundan yargılandığı ve beraat ettiği davanın istinafta usul yönünden bozulmasının ardından bugün yeniden hâkim karşısına çıktı. 

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin