Nuray Mert o iddialara sert yanıt verdi: Bir daha ne demeç ne söyleşi!

Gazeteci Nuray Mert, Zaman gazetesine verdiği röportajda söylemediği bir cümlenin manşete taşınmasına ateş püskürdü.

Google Haberlere Abone ol
Nuray Mert o iddialara sert yanıt verdi: Bir daha ne demeç ne söyleşi!

Gazeteci Nuray Mert'in geçtiğimiz pazar Zaman gazetesinde yayınlanan söyleşisinde manşete çıkarılan "Cemaat otoriterleşmeye dur dedi" sözleri dikkat çekmişti. Söyleşinin bu başlıkla yayınlanmasının ardından sosyal medya ve bazı haber sitelerinde deneyimli gazeteciyle ilgili 'cemaatçi' yakıştırmaları yapıldı.



Nuray Mert, bugün diken.com.tr'de kaleme aldığı yazısıyla, Zaman'a verdiği söyleşide söylemediği ifadelerin manşete çıkarıldığını savunarak, gazeteye ve iddialara sert tepki gösterdi.



Mert, yazısında; "Zaman’ın başlığını görünce gözlerime inanamadım…Bilen biliyor, ben sözünü sakınan biri değilim. Öyle düşünsem öyle söylerdim. Bu veya buna benzer hiçbir cümlenin yer almadığı bir söyleşi nasıl bu başlıkla verilir? Anlamaya anlıyorum, ama bu benim sessiz kalabileceğim bir şey değil" ifadelerine yer verdi.



Bu hatanın ilk olarak OT dergisine verdiği röportajda yapıldığını belirten Mert, "Destek olmaya çalıştığım genç gazeteci arkadaşlar da artık beni affetsinler; bundan sonra hiçbir yayın organına ne görüş ne de söyleşi vermeyi düşünüyorum" dedi.



İşte, Nuray Mert'in o yazısı:


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin