Numan Kurtulmuş: Hayat pahalılığının vatandaşımızı etkilediğini biliyoruz

Trabzon'da konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, “Türkiye’de bu yeni dönemde özellikle enflasyonun yukarı seyretmesi ve buna bağlı olarak hayat pahalılığının vatandaşımızı etkilediğini biliyoruz. Ekonomide ortaya ne tür sonuçlar çıkardığının farkındayız." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Numan Kurtulmuş: Hayat pahalılığının vatandaşımızı etkilediğini biliyoruz

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Trabzon’da gazetecilerle bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin yeni ekonomik yöneliş içinde olduğunu söyleyen Kurtulmuş, “Türkiye bir daha yüksek faiz, düşük kur, enflasyon sarmalının içine düşmeyecektir. Bu anlamda Türkiye üretim maliyetlerinin geriletilmesi bakımından faiz meselesini önemsiyor ama esas olarak Türkiye üretim, yatırım, istihdam ve ihracat odaklı yeni bir politik perspektifte hareket edecektir. İnşallah şartlar ne olursa olsun Türkiye üretmek, ihracat etmek, yapmak, büyümek ve yatırıma önem vermek perspektifinden vazgeçmeyecektir. Bu yönelişin en temel özelliklerinden birisiyse Türkiye de bir daha başta IMF olmak üzere uluslararası ekonomik vesayet kuruluşlarının hiçbirisinin gölgesine girmeyecek, onların bir şekilde yönlendirdiği bir ekonomi olmaya düşmeyecektir” diye konuştu. 

‘HAYAT PAHALILIĞININ VATANDAŞI ETKİLEDİĞİNİ BİLİYORUZ’

Dünya genelinde doğal gaz, akaryakıt gibi emtia fiyatlarıyla gıda ve endüstride kullanılan metallerin fiyatlarında 9 kata kadar yaşanan artışın ülke ekonomisine yansıdığını belirten Kurtulmuş, “Türkiye’de bu yeni dönemde özellikle enflasyonun yukarı seyretmesi ve buna bağlı olarak hayat pahalılığının vatandaşımızı etkilediğini biliyoruz. Ekonomide ortaya ne tür sonuçlar çıkardığının farkındayız. Bunların nasıl telafi edileceğini, vatandaşımızın yükünü azaltacak şekilde nasıl tekliflerin alınacağının farkındayız ve kalem kalem üstünde çalışacak vatandaşımızın yükünü hafifletmeye gayret ediyoruz” dedi. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin