Nükhet Duru'dan tartışma yaratacak sözler: Sokakta taytla dolaşılması hiç hoş bir görüntü değil

1971 yılında dans müziği orkestrasında solistlik yaparak şarkıcılığa adım atan, 1974'te ilk 33'lük plağı yayınlanan Nükhet Duru, 1975'te 'Beni Benimle Bırak' ile geniş dinleyici kitlesine ulaştı. 70'li ve 80'li yıllarda Türkiye'de popüler müziğin en güçlü ve en meşhur seslerinden biri olan 68 yaşındaki sanatçı, önceki gün Çırağan Sarayı’nda katıldığı davet öncesi çok konuşulacak sözler sarfetti: Tunikle giyildiğinde tamam ama sokakta çorapla dolaşan bir sürü kadın var. Buna bir 'dur' deyin".

Google Haberlere Abone ol
Nükhet Duru'dan tartışma yaratacak sözler: Sokakta taytla dolaşılması hiç hoş bir görüntü değil

Bir giyim firmasının Sonbahar Kış 22-23 koleksiyonu, Çırağan Sarayı’nda gerçekleşen defileyle tanıtıldı. Davete; Feryal Gülman, Nükhet Duru, Buket Taşdelen, Işıl Reçber, Pınar Altuğ Atacan, Edvina Sponza, Esra İnceefe, Mihre Mutlu, Arzu Kunt, Bahar Şer, Ece Vahapoğlu, Müge Tezman Sırmabıyık, Yasemin Öğün ve Sibel Karakaşlı katıldı.

'STAR SİSTEMİNE KARŞIYIM'

Nükhet Duru, defile öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelerek, kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi. Starlık sistemine karşı olduğunu ifade eden usta sanatçı, "Ben bu sisteme karşıyım. Herkesin herkese rahatlıkla ulaşabileceği bir dönemde starlık olayını bir kez daha gözden geçirmek lazım" şeklinde konuştu.

'NE OLUR BU TAYT OLAYINA 'DUR' DEYİN ARTIK'

Kadınların tayt giymelerinden rahatsız olduğunu söyleyen Nükhet Duru, dikkat çeken şu açıklamaya imza attı:

"Herkes sevdiğini, istediğini giyebilir ama ne olur bu tayt olayına bir 'dur' deyin artık. Hiç sevmiyorum. Tunikle giyilirse tamam ama öbür türlü çorapla sokakta dolaşan bir sürü hanımefendi görüyoruz. Bu hoş bir görüntü değil. Sevmiyorum, bu anlamda fikrimi saklayacak değilim. Görsellik devreye girince, yurt dışından gelen modayı çok yanlış uyguluyor insanımız."

Etiketler Nükhet Duru tayt
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin