"Nuh Köklü’yü medya çalışanlarının emek mücadelesinde yaşatacağız"

TGS, öldürülen meslektaşlarının ardından bir mesaj yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
"Nuh Köklü’yü medya çalışanlarının emek mücadelesinde yaşatacağız"

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) gazeteci Nuh Köklü'nün öldürülmesine ilişkin bir mesaj yayınladı.



Nuh Köklü'nün işini kaybetme pahasına da olsa her zaman sendikal mücadele içinde olduğunu ve her zaman işsiz arkadaşlarına destek olduğunu belirten TGS'nın açıklaması şöyle:



Meslektaşımız, üyemiz, mücadele arkadaşımız ve dostumuz Nuh Köklü’yü dün uğradığı vahşi saldırı sonucu kaybettik.



Ana-akım medya kuruluşlarında uzun yıllar kalemini ve kişiliğini satmadan çalışan, her zaman sendikal mücadelenin içinde olan Nuh, bu onurlu duruşundan işsiz kalma pahasına vazgeçmemişti. Seçilmiş işyeri temsilcimiz olmasına rağmen hukuk tanımaz işveren tarafından Sabah-ATV grevi öncesinde işten atılmıştı. Buna rağmen grev önlüğünü ilk olarak o giydi. Bir yılı aşkın süre boyunca grevde olan arkadaşlarını bir gün yalnız bırakmadı, grev yasaklanana kadar pankartının altında yerini aldı.



Sonraki yıllarda çalıştığı diğer medya kuruluşlarında da meslektaşlarını sendika ile buluşturmaya devam etti. Hunharca öldürülene kadar TGS çatısı altında işsiz gazetecilerin sorunlarını çözmek için uğraştı. Kişilere küstü ama örgütlü mücadeleye asla küsmedi. Hep sendikası ile birlikte hareket etti.



Acımız tarifsiz. Sadece bir üyemizi değil bir mesai arkadaşımızı, bir dostumuzu, bir kardeşimizi kaybettik.



Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak Nuh Köklü’yü aramızdan alan katil Serkan A.’nın en ağır cezaya çarptırılması için elimizden geleni yapacağımızı ve sürecin takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz.



Nuh Köklü’yü medya çalışanlarının emek mücadelesinde yaşatacağız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin