Nuh Köklü davası ertelendi. Peki bundan sonra ne olacak? Davanın avukatı Medyatava'ya anlattı

Nuh Köklü davasının müşteki avukatlarından Mehmet Ümit Erdem, bugün görülen duruşmanın ardından Medyatava'ya konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Nuh Köklü davası ertelendi. Peki bundan sonra ne olacak? Davanın avukatı Medyatava'ya anlattı

Şubat ayında İstanbul Kadıköy'de arkadaşlarıyla birlikte kartopu oynarken bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü cinayetiyle ilgili davanın duruşması bugün görüldü.



Kartal Anadolu Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanık Serkan Azizoğlu'nun tutukluluğunun devamına, bir sonraki celsenin 21 Ekim Çarşamba günü yapılmasına karar verildi.  



Davanın müşteki avukatlarından Mehmet Ümit Erdem duruşmanın ardından görüşlerini Medyatava'ya anlattı.



Erdem, şunları söyledi:



"Duruşma iyi geçti, beklediğimiz gibi geçti. Olay anına ilişkin görüntülerin duruşmada izlenmesini talep ettik. Bir sonraki duruşmada olay anının görüntüleri paylaşılacak. Görüntüler açıktır. Akıl hastalığı nedeniyle ceza almayacağını düşünmüyorum. Sara dediğiniz şey bir krizdir. Bu yüzden cezadan kurtulacağını sanmıyorum. Dava en az iki duruşma daha sürecek."



Nuh Köklü'nün katili Serkan Azizoğlu'nun ağabeyi Barış Azizoğlu'nun BİMER (Başbakanlık İletişim Merkezi) üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektubu "yargıya müdahale etme amacı taşıyan bir dilekçe" diye tanımlayan Erdem, mektupla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.



Erdem, sözlerine şöyle devam etti:



"Burada herkesin vicdanını yaralayan davalardan biri var. Davaya müdahaleler olabilir. Kamuoyunun duyarlılığı ve takip etmesi gerekiyor. Endişeler her zaman var. Kamuoyu desteğini arkanıza almak, davaya sahip çıkmak gerekiyor."





Burcu KILIÇARSLAN / Medyatava



burcu.kilicarslan@medyatava.com

 



NUH KÖKLÜ DAVASINDA FLAŞ GELİŞME!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin