'Ben önemli bir romancı olduğuma inanmıyorum'

Öykü Özdoğan’ın hazırlayıp sunduğu '20 Dakika'; yazar, müzisyen ve sinema oyuncusu Tuna Kiremitçi’y’i konuk etti.

Google Haberlere Abone ol
'Ben önemli bir romancı olduğuma inanmıyorum'

Kiremitçi, NTV Radyo dinleyicilerine “Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları” albümünden ve müzik hayatından bahsetti.



“Lise grubumla yarışmalara katılıp, dereceler aldık”



Müzik hayatına 90’lı yıllarda “Kumdan Kaleler” grubuyla başladığını paylaşan Kiremitçi, “Daha sonra müzikallere şarkı sözü, sanatçılara besteler yazdım” diyerek müzik hayatından uzaklaştığı bir dönemden geçtiğini de dile getirdi.



“Çok şükür mahçup olmadık”



“Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları” projesinin tamamen Murat Doğan’ın fikriyle ortaya çıktığını belirten müzisyen, bu projeyi müzikte 20. yılının bir ürünü olarak piyasaya sürdüğünü açıkladı.



Albümdeki tüm şarkılarını kadınlarla beraber seslendiren Kiremitçi, “Hepsi hayranı olduğum kadınlar. Sanatlarına, seslerine, duruşlarına, dünyaya bakışlarına hayranım” diyerek, kadınla erkeğin düet yapmasını dramatik olarak daha doğru bulduğu için sadece kadın seslerini tercih ettiğini belirtti.



“Ben tembellikten ya da ilhamsızlıktan dolayı şarkıyı bitiremiyordum”



“Benim 3-4 yıldır bitiremediğim bir bestem vardı. Hem sözünü, hem müziğini bir türlü bitiremiyordum” diyen Tuna Kiremitçi, eşinin yardımıyla bu şarkıyı bir gecede tamamladığını ve şarkıyı Yıldız Tilbe’ye gönderip, kendisinden onay aldıktan sonra, bu şarkıya da albümde yer verdiğini paylaştı.



“Star olma gibi bir hırsım yok”



“Bu albüm için ‘Herkes tarafından sevilsin, herkes bayılsın’ gibi hırslarım yok. Star olmak gibi bir hırsım da yok” diyen sanatçı, kendisini bir müzik emekçisi olarak gördüğünü, albümün duygu ve düşünce ağırlıklı müzikten hoşlanan insanlara ulaştığından mutlu olacağını dile getirdi.



“Ben önemli bir romancı olduğuma inanmıyorum”



Önemli bir romancı olmadığına inanan ama edebiyat dünyasında çok değerli arkadaşlara sahip olduğunu açıklayan Tuna Kiremitçi,  “Bu arkadaşlarım müzikal vizyonuma çok şey katmışlardır ve beni müzik kariyerimde yürekten desteklemişlerdir” dedi.



“İlk konserimiz Şubat’ta”



İlk konseri Şubat ayında vereceğini  belirten Kiremitçi, albümde kendisine eşlik eden sanatçılarla beraber dinleyicileri buluşturmak istediğinin de müjdesini verdi.



Hafta içi her akşam 18.20’de yayınlanan 20 Dakika’nın tekrar bölümleri, ntvradyo.com.tr’de.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin