NTV program ekibi sürpriz yaptı, sanatçı duygulandı!

Ferzan Özpetek, ilk romanı ile kanalda yayınlanan programa konuk oldu.

Google Haberlere Abone ol
NTV program ekibi sürpriz yaptı, sanatçı duygulandı!

Yönetmen ve Yazar Ferzan Özpetek, bugün yayınlanan ilk romanı 'İstanbul Kırmızısı' ile dün NTV'de 'Gülay Afşar'la Gece Gündüz' programına konuk oldu. 



3 Şubat, aynı zamanda sanatçının doğum günüydü. 37 yıl sonra ilk kez doğum gününü İstanbul'da geçirdiğini anlatan Özpetek için program ekibinin bir sürprizi vardı. 



Yayının son dakikalarına doğru stüdyoya sanatçının kitap kapağı görseliyle hazırlanmış doğum günü pastası geldi. Pasta karşısında duygulanan Özpetek, bunu hemen sosyal medyadaki takipçileriyle paylaştı.



Özpetek, programda ilk romanı 'İstanbul Kırmızısı'ndan yeni filmi 'Kemerlerinizi Bağlayın'a kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

 

"Annemin yıllar sonra başlayan kırmızı oje ve ruj merakı"

 

Sanatçı, kitap yazma fikrinin İtalya'da katıldığı bir televizyon programında çıktığını söyledi. "O programda annemden söz açıldı.  Bir zamanlar bej, gri renkleri seven, saydam oje kullanan kadın birdenbire benden kırmızı ojeler, rujla isteyen bir kadına dönüştü. Yeni bir anne tanıdım birdenbire. Bunun üzerine ısrarla bundan bahsedelim bir kitapta diye konuştuk. Bir gün 3 sayfa, bir gün 5 sayfa yazdım, bir baktım bir buçuk iki yıl olmuş. Kitap kapağında da annemin evlendiği gün çektirdiği bir resmi kullandım. "

 

"Kitapta benden çok iz var"

 

Ferzan Özpetek kitabında, İtalya'dan annesini ziyarete gelen bir yönetmenin hikayesini anlatıyor. Bu da ister istemez akla "Otobiyografik öğeler taşıyor mu? sorusunu getiriyor.



"Ben İstanbul'dan hiç kopmadım, kopamadım aslında. Doğdunuz şehri her zaman içinizde taşıyorsunuz,hep yanınızda oluyor. Romanda, İtalya'lı bir yönetmenin Kalamış'a dönüşü var. İster istemez çocukluğunuzu hatırlıyorsunuz. Diğer yandan da kitapta Anna karakteri var.  Anna karakterinde de benden izler var. İkisini birbirine karıştırdım."

 

"Yeni filmimde Sezen Aksu'nun en güzel şarkısı olacak"

 

Her filminde mutlaka Sezen Aksu şarkılarına da yer veren Ferzan Özpetek, yeni filminde de bu kuralı bozmayacağını ilk kez Gece Gündüz'de açıkladı. "Son filmim 'Kemerlerinizi Bağlayın'da onun en güzel şarkısı olacak. Mithatcan'ın bir bestesi. Çok mutluyum."  Sezen Aksu'nun çok kıymetli olduğunu söyleyen Özpetek  "Çok zor durumda olduğum bir gün olursa, kalkıp da Sezen'e telefon açsam, 'Sezen sana ihtiyacım var' desem, biliyorum ki iki eli kanda olsa da gelebilecek biri Sezen. Onun için ben de öyleyim" dedi. 

 

'Kemerlerinizi Bağlayın' 14 mart'ta türkiye'de vizyonda

 

" 'Kemerlerinizi Bağlayın' 6 Mart'ta İtalya'da, 14 Mart'ta Türkiye'de vizyona giriyor. Bu kez, bir evliliğin 13 yılını anlatıyorum. Tutkulu bir aşkı anlatıyorum.

 

Kıvanç Tatlutuğ'un değişimini görüyorum çok beğeniyorum

 


"Artık bir İstanbul filmi yapmamın zamanı geldi. Çok iyi oyuncularımız var. Kıvanç Tatlıtuğ'un değişimini görüyorum. İnsan oyuncu olarak doğuyor, ressam olarak doğuyor, buna inanıyorum. Kıvanç kesinlikle oyuncu olarak doğdu bence. Kenan İmirzalıoğlu'nu çok beğeniyorum. Cem Yılmaz'ı biliyorsunuz, birlikte de çalıştık. Ama İstanbul'da çekeceğim filmde oyuncu seçerken zorlanacağım cünkü ben deneme çekimi yapmıyorum. Oyuncularımı onlarla konuşarak seçiyorum. Oyuncunun bana verdiği duygu çok önemli. 'Hamam' ve 'Harem Suare'den sonra çok zaman geçti. İstanbul'un şu zamanlarını anlatmak da çok güzel olabilir."




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin