Nokta Dergisi yazı işlerine ikinci dava!

Nokta Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü hakkında ikinci bir dava daha açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Nokta Dergisi yazı işlerine ikinci dava!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı şehit cenazesi geçerken selfie yapar şekilde gösteren kapak hazırlayan Nokta Dergisi'nin yöneticileri Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Cumhurbaşkanı'na alenen hakaret" suçlarından iddianame düzenlendi.



İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gökhan Yolasığmaz tarafından hazırlanan iddianamede, Murat Çapan ve Cevheri Güven "şüpheli" olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise "müşteki" olarak yer aldı. Derginin 14-20 Eylül 2015 tarihli, 18. sayısının kapak sayfasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasında şehitlere ait Türk Bayrağı asılı tabutlar bulunduğu halde cep telefonu ile gülümseyerek öz çekim yaparken gösterir montajlama bir fotoğrafın bulunduğu anlatıldı. Söz konusu fotoğraf ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehit cenazelerinin gelmesinden memnuniyet duyduğu izleniminin yaratıldığı kaydedildi.



 



"İç savaşın başlangıcı" kapağından da yargılanıyorlar



Şüpheliler Cevheri Güven ve Murat Çapan hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu ve "2 Kasım Pazartesi: Türkiye İç Savaşının Başlangıcı" ifadesinin yer aldığı Nokta Dergisi'nin 24. sayısı kapağı nedeniyle "Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı bir isyana tahrik" suçundan açılan dava ise İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin