Nokia'nın iptal edilen tableti sızdırıldı

Nokia, Windows 8'i tercih etti.

Google Haberlere Abone ol
Nokia'nın iptal edilen tableti sızdırıldı

Nokia’nın 2013 başında sunulması beklenen ancak ertelenen Windows RT tabanlı tablet bilgisayarı projesinin iptal edildiği öğrenildi.



Finlandiyalı mobil üreticisinin, kullanıcılar tarafından ilgi görmeyen RT yerine Windows 8 işletim sistemiyle çalışacak bir tablet üretmeye karar verdiği belirtildi.



The Verge sitesi, Windows RT tabanlı tabletin iptal edildiğini konuya yakın kaynaklardan aldığı bilgiyle doğruladı. Güney Koreli bir teknoloji sitesi ise üretimine geçilmeyecek olan tabletin fotoğraflarına ulaştığını öne sürdü.



Naver Cafe adlı forum, 10 inç ekran genişliğine sahip tablete ait 5 fotoğraf yayımladı. Fotoğraflardan biri, MacBook’larda ve Microsoft’un Surface tabletlerinde kullanılan manyetik şarj girişi MagSafe benzeri bir port olduğu izlenimi doğuruyor.



Kaynaklar, Windows RT tabanlı tabletin Nvidia Tegra 3 işlemcisi kullandığını belirtirken, cihazın HDMI ve USB bağlantıları olduğu da ifade edildi. Arkasında ‘Nvidia P1001’ model numarası olan cihaz, muhtemelen bir prototatipi temsil ediyor. Nokia konu hakkında açıklama yapmış değil.



Kaynak: ntvmsnbc


Etiketler nokia Windows 8 tablet
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin