'Nobelli yazarın eseri dizi olacak'

Ünlü yapımcı, Nobelli yazarın kitabının yayın haklarını aldı.

Google Haberlere Abone ol
'Nobelli yazarın eseri dizi olacak'

Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu, usta yapımcı Türker İnanoğlu'nun, Nobel Ödüllü Mısırlı yazar Necip Mahfuz’un 'Başlangıç ve Son' kitabının yayın haklarını satın aldığını açıkladı.



Sina KOLOĞLU / MİLLİYET



Nobelli yazarın eseri dizi olacak



Gerçekten sürpriz bir proje izleyeceğiz. Kulağıma gelen bilgilere göre, Türker İnanoğlu Nobel Ödüllü Mısırlı yazar Necip Mahfuz’un kitabının yayın haklarını satın almış; ‘Başlangıç ve Son’... Mısırlı yazar için, “Orta Doğu’nun Balzac’ı” deniliyor. Yine duyduğum bilgilere göre, bu roman bir dizi uyarlaması olarak yazılacak.  ‘Başlangıç ve Son’ Türkçeye çevrildi. Kitap, 1930’ların Mısır’ında Kahire’de yaşayan bir memur ailesinin başına gelen felaketleri anlatıyor özetle... Peki dizi olarak nasıl uyarlanacak? Bizdeki hikaye ‘1980 Türkiye’sinde geçecek. Yazarın başka eserlerinden yararlanma hakkı da alınmış.



Başka romanı da olacak



Söz konusu dizi projesi için yazarın bir romanına daha yer verilecek bilgisi geldi; ‘Miramar’... Peki neyi anlatıyor eser? ‘Farklı ekonomik ve politik görüşlere sahip bir grup insanın yaşamları ile ilişkileri üzerinden 1960’lı yılların Mısır’ını çarpıcı bir şekilde anlatıyor. Her biri farklı sebepler yüzünden sürgün hayatına mahkum altı karakter, İskenderiye’de, eski görkemini yitirmiş Miramar Pansiyon’da bir araya gelir. Miramar, çeşitlilikle çatışmanın iç içe geçtiği büyük bir ev, bir ülke metaforu olarak akıllarda yer edecek, güçlü bir roman...’ Tanıtımı böyle... Ne zaman hayata geçeceği belli değil. Bilinen, bu romanların haklarının alındığı ve dizi uyarlaması için çalışmaların başladığı yönünde... Yazarın eserine ve adına yakışır dünya çapında bir yapım neden olmasın?



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin