Nobel ödülleri açıklanıyor

Nobel fizik, kimya, edebiyat, barış ve ekonomi ödüllerinin sahipleri, Ekim'de açıklanacak.

Google Haberlere Abone ol
Nobel ödülleri açıklanıyor

İsveçli kimyager, mühendis ve mucit Alfred Nobel onuruna, 1895'ten beri verilen Nobel Ödülü'ne tüm kategorilerde layık görülen isimlerin ilan edileceği tarihler belirlendi.



Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan ismi belirlemekle görevli heyetin, ödüle layık görülen kişinin 10 Ekim Perşembe günü ilan edileceğini duyurmasının ardından, çeşitli kategorilerde de ödüle görülen tüm isimlerin ne zaman ilan edileceği kesinlik kazandı. 



Nobel Tıp Ödülü'nün ardından, yarın Nobel fizik, öbür gün de Nobel kimya ödüllerini kazanan isimler ilan edilecek. Nobel Barış Ödülü'nü kazanan isim 11 Ekim Cuma günü, Nobel Ekonomi Ödülü'nün sahibiyse 14 Ekim Pazartesi günü açıklanacak. 



Her biri 1,2 milyon dolar değerinde olan Nobel ödülleri, 10 Aralık'ta düzenlenen törenle sahiplerine takdim edilecek.



İnsan hücrelerindeki temel taşıma sisteminin veziküller (kesecikler) tarafından gerçekleştirildiğini keşfeden Amerikalı James E. Rothman, Randy W. Schekman ile Alman Thomas C. Südhof'un 2013 Nobel Tıp Ödülü'nün sahibi oldukları bugün ilan edilmişti.



Nobel edebiyat ödülü, tüm dünyadaki dil ve edebiyat profesörlerinden, eski Nobel ödülü sahiplerinden ve yazar birliklerinin başkanlarından İsveç Akademisi'ne gelen  yüzlerce aday isim arasından seçiliyor.



AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin