Nobel Barış Ödülü rekor fiyata satıldı

Geçen yıl Nobel Barış Ödülü'nü kazanan muhalif gazeteci Dmitri Muratov'un açık artırmaya çıkardığı ödül rekor fiyata alıcı buldu. Muratov ödülü, Ukraynalı mültecilere yardım için satma kararı almıştı.

Google Haberlere Abone ol
Nobel Barış Ödülü rekor fiyata satıldı

Geçen yıl Nobel Barış Ödülü’nü kazanan muhalif gazete Novaya Gazeta’nın yayın yönetmeni Dmitri Muratov, dün gece Ukraynalı çocuk mültecilere yardımcı olmak için ödülünü açık artırma usulüyle satışa çıkardı.

Dünya Mülteci Günü’ne denk gelen açık artırmada ödül 103.5 milyon dolara alıcı buldu.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrasında Moskova yönetiminin katı yasaklarıyla birlikte çalışmalarını askıya alan gazetenin yayın yönetmeninin ödülüne verilen para da bir rekor olarak tarihe geçti. Geçmişte benzer ödüller satışa çıktığında 5 milyon doların altında alıcı bulmuştu.

Nobel Barış Ödülü rekor fiyata satıldı

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Heritage Auctions isimli müzayede evi, “Bu ödül daha öncekilere hiç benzemiyor. Sayın Muratov ve Novaya Gazeta çalışanlarının desteğiyle bu ödül sadece bir koleksiyon ürünü olarak değil, milyonlarca Ukraynalı mültecinin hayatına pozitif katkı yapacak bir ödül haline geldi” ifadelerine yer verdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin