Nisan ayında ilk fırlatma denemesinde başarısız olmuştu. Starship ikinci uzaya fırlatma girişiminde de başarısız oldu

SpaceX'in Starship yolcu gemisi taşıyan 'Super Heavy' roketinin birinci kademesi, çekirdek kademesiyle ayrılamayarak Meksika Körfezi üzerinde infilak etti. Bu olay, SpaceX'in web yayınında canlı olarak izleniyordu. Geçen nisan ayında gerçekleşen ilk fırlatma denemesinde de benzer bir durum yaşanmış ve roket, fırlatmadan yaklaşık 4 dakika sonra patlamıştı.

Google Haberlere Abone ol
Nisan ayında ilk fırlatma denemesinde başarısız olmuştu. Starship ikinci uzaya fırlatma girişiminde de başarısız oldu

SpaceX'in Ay'a ve ötesine astronot taşımak üzere geliştirdiği mürettebatsız uzay aracı Starship, ikinci uzaya fırlatma girişiminde de başarısız oldu.

euronews'teki habere göre İki bölümden oluşan uzay aracı, Elon Musk'a ait şirketin Teksas yakınlarındaki Starbase fırlatma alanından havalanarak, uzaya planlanan 90 dakikalık uçuşunda yerden yaklaşık 140 km yükseldi. 

Ancak Starship yolcu gemisini taşıyan 'Super Heavy' roketinin birinci kademesi, çekirdek kademesi ile ayrılamayarak SpaceX'in web yayınına göre Meksika Körfezi üzerinde infilak etti.

SpaceX'in canlı yayın sunucusu John Insprucker, "İkinci aşamadan gelen verileri kaybettik... İkinci aşamayı kaybetmiş olabileceğimizi düşünüyoruz" dedi.

Testin yaklaşık sekizinci dakikasında, Starship güçlendiricisini izleyen bir kamera görüntüsü, aracın o sırada başarısız olduğunu düşündürecek bir patlama gösterdi. 

Bu sırada roketin irtifasının 148 km olduğu belirtildi. 

Geçen nisan ayında da SpaceX'i ilk fırlatma denemesi patlamayla sonuçlanmıştı. Patlama fırlatmadan 4 dakika sonra yaşanmıştı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler SpaceX Elon musk deneme
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin