Nike ve Puma kramponlarda devrim. Dünyanın önde gelen iki markası artık kramponlarda kanguru derisi materyalini kullanmayacak

Dünyanın en büyük spor markalarından olan Puma ve Nike devrim gibi bir karara imza attı. Buna göre artık iki şirket de futbol için ürettikleri ayakkabılarda artık kanguru derisi kullanmayacak. Nike sentetik bir materyal kullanacak; Puma ise hiçbir hayvansal malzemenin bulunmadığı bir materyal ile üretim yapacak.

Google Haberlere Abone ol
Nike ve Puma kramponlarda devrim. Dünyanın önde gelen iki markası artık kramponlarda kanguru derisi materyalini kullanmayacak

Puma ve Nike kanguru derisinden ayakkabı üretimine son veriyor

Dünyanın önde gelen spor markaları Nike ve Puma, kanguru derisinden ayakkabı üretimini sonlandıracaklarını açıkladı.

Global spor markaları Nike ve Puma, hafifliği ve dayanıklılığı sebebiyle son yıllarda tercih edilen kanguru derisinden ayakkabı üretimine son verme kararı aldı. Nike, 2021 yılından bu yana kanguru derisi ayakkabılar üretiyordu ancak bu yaz önemli bir değişikliğe gidilecek. Tiempo serisinde yeni bir tescilli sentetik materyal kullanılacak.

Puma da Mart ayı başında yaptığı bir açıklama ile kanguru derisinden ayakkabı üretimine son vereceğini duyurmuştu. Puma’nın yeni futbol ayakkabıları en az yüzde 20’si geri dönüşebilir materyalden oluşacak ve hiçbir hayvansal malzeme içermeyecek. Puma, K-Better isimli yeni materyalini gelecek için de önemli bir adım olarak görüyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin