Nicolas Cage: Borçtan kurtulmak için berbat filmlerde oynadım

Nicolas Cage, bir dönem maddi açıdan zorluk çektiği dönem hakkında açıklamalarda bulundu. Kısa süre önce toparlamayı başardığı maddi problemlerine "aşırı emlak yatırımlarının" neden olduğunu itiraf eden oyuncu, "Borçtan kurtulmak için berbat filmlerde oynadım" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Nicolas Cage: Borçtan kurtulmak için berbat filmlerde oynadım

Hollywood yıldızı Nicolas Cage, son yıllarda boğazına kadar gömüldüğü borç batağı nedeniyle gündeme geliyordu. Kısa süre önce durumunu toparlayan sinema dünyasında hatırı sayılır bir kariyer yapan 59 yaşındaki oyuncu, konuk olduğu '60 Minutes' (60 Dakika) adlı programda zorluk çektiği o "karanlık dönemi" samimiyetle anlattı.

Francis Ford Coppola'nın yeğeni olan Nicolas Cage, 1990'larda kariyerinin en parlak dönemini yaşadı. Hatta Cage, 1996'da 'Leaving Las Vegas' adlı filmle bir de Oscar ödülü kazandı. Ama sonra borç batağına girdi ve bundan kurtulmak için, birbirinden tuhaf hatta kendi deyimiyle "berbat" filmlerde kamera karşısına geçti.

Son olarak rol aldığı 'Renfield' adlı filmde oynayan Nicolas Cage, "çalışmanın kendisi için bir kurtarıcı" olduğunu ifade etti. Cage, maddi problemlerine "aşırı emlak yatırımlarının" neden olduğunu itiraf etti.

Nicolas Cage'e programda İngiltere ve Almanya'da satın aldığı şatoları, New Orleans'taki malikanesi ve özel adası soruldu. Cage, borç batağına saplanmasının nedenini işte bu abartılı emlak yatırımlarına bağladı.

'EMLAK PİYASASINDAN ÇIKAMADIM'

Nicolas Cage, bu durumu şöyle değerlendirdi: Bunun nedeni, 80 dolar ödeyerek ahtapot yemem değildi. Yaptığım, aşırıya kaçan emlak yatırımlarıydı. Emlak piyasası çöktü ve ben zamanında o piyasadan çıkamadım. Borcumun hepsini ödedim.

'HİÇBİR ZAMAN İFLAS BAŞVURUSUNDA BULUNMADIM'

Nicolas Cage, o süreçte hiçbir zaman iflas başvurusunda bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Nicolas Cage'in bu borçlardan kurtulmak için, iflas başvurusunda bulunmak yerine tercih ettiği yol farklı oldu. Cage'in anlattığına göre Las Vegas'a taşındı ve hiç durmadan filmlerde rol almaya başladı. Yılda üç ya da dört filmde oynadı ve bu şekilde yavaş yavaş borçlarından kurtuldu.

'ÇALIŞMAK BENİM KURTARICI MELEĞİMDİ'

Nicolas Cage, deyim yerindeyse nefes almadan çalıştığı o süreci "karanlık zamanlar" diyerek tanımladı. Oyuncu daha sonra da sözlerini şöyle sürdürdü: Çalışmak, benim kurtarıcı meleğimdi.

Nicolas Cage, borçlarını tamamen ödemek uğruna, sadece bir maaş çeki için prestiji olmayan rollerde kamera karşısına geçtiğini itiraf etti. Cage, o önemde oynadığı bazı filmleri "berbat" diye nitelendirdi.

AMCASI ÜNLÜ YÖNETMEN, ESİN KAYNAĞI İSE JAMES DEAN

Gerçek adıyla Nicolas Kim Coppola, 1964'te dünyaya geldi. Ünlü yönetmen Francis Ford Coppola, onun, kendi izinden ilerleyen kızı Sofia Coppola, ailesinin sinemayla ilgilenen üyelerinden bazıları. Babası August Coppola bir edebiyat profesörü, annesi Joy Vogelsang ile dansçı ve koreograftı. Cage'in babası İtalyan, annesi ise Alman ve Polonya kökenli.

Nicolas Cage'e oyuncu olma arzusu veren James Dean. Oyuncu, henüz 24 yaşındayken kendi kullandığı otomobille geçirdiği kaza sonucunda hayata veda etmişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin