New York Times Türkiye'yi hangi filme benzetti?

Gazetenin yazı işleri kurulu, Türkiye'yi konu alan bir makale yayımladı.

Google Haberlere Abone ol
New York Times Türkiye'yi hangi filme benzetti?

New York Times gazetesinin yazı işleri kurulu "Türkiye'nin Dikkat Dağıtma Savaşı" başlıklı bir makale yayımladı. Yazıda; Türkiye’deki son gelişmeler, başrollerinde Robert De Niro ve Dustin Hoffman’ın oynadığı "Wag the Dog" (Başkanın Adamları) filmine benzetildi. İşte o makale:



“Zor durumdaki siyasi liderlerin dikkati başka yöne çekme taktiklerine başvurmaları, olağan dışı bir durum değil. Hollywood 1997 yapımı, meşhur "Wag the Dog" (Başkanın Adamları) filminde bu temadan faydalandı. Filmde bir siyasi manevra uzmanı, seçimlerden kısa süre önce, seçmenlerin dikkatini başkanın karıştığı bir seks skandalından başka bir yöne çekmek için, bir film yapımcısı aracılığıyla Arnavutluk ile sahte bir savaş çıkarıyordu.

 

Şu an da bu senaryonun gerçek zamanlı ve tehlikeli bir versiyonunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Haziran'daki kritik seçimlerde İslamcı kökenli Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidar için gerekli çoğunluğu kaybetmesinin ardından umutsuz bir mücadeleye giriştiği Türkiye'de yaşandığına dair şüpheler var.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin