New York Times: 'Liberaller Erdoğan'a sırt çevirdi'

New York Times'ın bugün manşetten verdiği haberde liberallerin, AK Parti'yle ipleri kopardığı yazıldı.

Google Haberlere Abone ol
New York Times: 'Liberaller Erdoğan'a sırt çevirdi'

ABD'nin en etkili gazetesi New York Times'ın bugün manşetten verdiği dikkat çekici haber analizde Türkiye'de bir dönem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çok büyük destek veren ve kendisinin üç dönem üst üste iktidar olmasında büyük rol oynayan liberallerin, AK Parti'yle ipleri kopardığı ifade edildi.



"Türkiye'deki liberaller Erdoğan's sırt çevirdi" başlıklı, Tim Arango imzalı haberde, köşe yazarı Cengiz Çandar, Avrupa Parlamentosu Yeşiller eski Milletvekili Joost Lagendijk, Boston Üniversitesi'nden Türkiye uzmanı antropolog Jenny B. White gibi tanınmış isimlerin, "Neden 10 yıl önce Erdoğan'a destek veriyordum? Neden bugün vermiyorum?" muhasebelerine yer veriliyor.



"Başbakan Tayyip Erdoğan için Türkiye'yi sarsan hükümet karşıtı protestolar zorlu bir paradoksu da beraberinde getirdi: Protestocuların bazıları onun için oy vermişti, çoğunluğu onun ekonomi politikaları sayesinde zenginleşmişti ve şu an kendisine 'diktatör' diyen bazı liberal entelektüeller ve köşe yazarları yazdıklarıyla Erdoğan'a üç seçim kazandırmıştı" diye başlayan yazı özetle şöyle devam ediyor:



Aralarında Gezi Parkı'nda kamp kuranlar bazı kişiler de bulunan Türkiye'nin liberalleri ve şehirli elitleri için, polisin aşırı müdahalesi Erdoğan ve Ak Parti'yle yaşanan son kopuş oldu.



Haberin devamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin