New York Times, Hürriyet'e saldırıyı bu başlıkla verdi!

Amerika'nın köklü gazetesi, Hürriyet'e yapılan saldırıyı sayfalarına taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
New York Times, Hürriyet'e saldırıyı bu başlıkla verdi!

ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times (NYT), bugünkü baskısında Hürriyet’e yönelik saldırıya geniş yer verdi. "Türkiye'de muhalif gazeteciler saldırı altında" başlığıyla yayımlanan haberde, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin önde gelen gazetesine yönelik eleştirilerinin ardından, destekçilerinden oluşan kızgın bir grup, gazetenin yönetim merkezini basarak camları kırdı, küfürler savurdu ve binaya girmeye çalıştı” ifadesi yer aldı. Haberde, "Hürriyet'e yapılan saldırıların muhalif medyaya yönelik giderek büyüyen sindirme kampanyasının bir parçası olduğu" belirtildi.



Haberde, “saldırının ardından hükümetin sessiz kalmasına” dikkat çekilirken, “iki gün sonra Erdoğan’ın gazeteyi Twitter paylaşımı nedeniyle ikinci kez eleştirdiği ve bunun da ikinci şiddet eyleminin fitilini ateşlediği” ifade edildi.



“HÜRRİYET’E SALDIRILAR SİNDİRME KAMPANYASININ BİR PARÇASI”



Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin’in saldırı sonrası yaptığı açıklamanın aktarıldığı haberde, “saldırıların muhalif medyaya yönelik giderek büyüyen sindirme kampanyasının bir parçası olduğu” belirtildi. Haberin devamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin