New York Post sigaradan bile zararlı olabilecek o besini açıkladı. Haberimiz bile yokmuş ama her gün tüketiyoruz!

New York Post, insan sağlığına sigara kadar zarar verdiği tespit edilen sigara kadar zarar veren gıdayı açıkladı. Her kahvaltıda sıkça tükettiğimiz ve proteinine güvendiğimiz, spor sonrası enerji versin diye kullanılan fıstık ezmesi sandığınız kadar da masum değilmiş. Bundan sonra ağzınıza sürerken iki kere düşünebilirsiniz...

Google Haberlere Abone ol
New York Post sigaradan bile zararlı olabilecek o besini açıkladı. Haberimiz bile yokmuş ama her gün tüketiyoruz!

Günümüz modern dünyasında hele ki şehirlerde yaşıyorsak sağlıklı beslenmek oldukça zor. ABD'li New York Post, en zararlı yiyeceğini kamuoyu ile paylaştı.

Kahvaltılık sucuk, pastırma ve hindi füme gibi işlenmiş etlerin sağlığınız için korkunç olduğu açıklansa da, bu yiyecek kategorisi bir bütün olarak sağlıksız. Bu nedenle, bağımsız bir bölümü hak ediyor. Ancak kahvaltıların yıldızı öyle bir besin var ki kendisini gizliyor ama ölçülü tüketilmediği takdirde sağlığınıza sigaradan bile zararlı etkiler bırakıyor. 

Rafine karbonhidartlara beyaz ekmek, beyaz pirinç ve makarna, hamur işleri, pizza ve daha fazlası dahildir. Lago, “Rafine tahıl ürünlerinin vücudumuzda iltihaplanmayı teşvik ettiği biliniyor, genellikle şeker oranı daha yüksek ve obezite ile de ilişkili” dedi.

FISTIK EZMESİNDEKİ BÜYÜK TEHLİKE

Fıstık ezmesi gibi birçok popüler tüketici ürünü markası hidrojene yağlar içerdiğinden, tüketicilerin paketlenmiş gıda ürünlerinin üzerindeki içerik etiketini okumaları önemlidir” ifadelerinde bulunurken, bu yağlardan uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Fıstık ezmesi, gerek lezzeti ile, gerekse de sağlık açısından faydaları ile sevilerek tüketilen besinlerden biri. Fıstık ezmesi tek başına tüketilebileceği gibi, başka ürünlerle birlikte de tüketilebilir. Sağlık açısından pek çok faydası olan fıstık ezmesi, gerek alerjik reaksiyonlar gösterdikleri için, gerekse de başka hastalıklardan ötürü bazı insanlar için zararlı olabilir. Doktorlar tarafından kolesterol hastalığı olan kişilerin kararında tüketmesi, aşırı tüketmekten kaçınması gerektiği tavsiye edilmektedir.

Fıstık ezmesinin çok aşırı seviyelerdeki tüketimi, ortaya ciddi riskler ve sağlık sorunları çıkarabilir. Bu yüzden kararında tüketilmesi gerekir. Aynı zamanda fıstık ezmesi yüksek yağ oranlarına sahip olduğu için, aşırı tüketimde kilo alma ya da vücudun çeşitli noktalarında sivilcelenme ve buna benzer cilt sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabilir. Gebelik sırasındaki aşırı tüketimin, bebeğe zarar verme riski de bulunmaktadır. Fıstık ezmesini aşırı miktarda tüketen kişilerde alerjik reaksiyonlar meydana gelebilir.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin