New York metrosunda kanlı saldırı! Seferler durduruldu, yaralılar var

New York metrosuna ateş açıldı. Metro seferleri durduruldu.  New York polisi, 10'u silahla yaralanan toplam 16 yaralı olduğunu; 5'inin durumunun ağır ancak stabil olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
New York metrosunda kanlı saldırı! Seferler durduruldu, yaralılar var

New York metrosuna ateş açıldı. Açılan ateş sonucu yaralıların olduğu belirtiliyor. Metro seferleri durduruldu.

Metroda patlayıcıların olduğu da gelen bilgiler arasında. Kolluk kuvvetleri kaynakları, bir adamın Brooklyn metro istasyonuna bir patlayıcı fırlattığını ve ardından ateş açtığını gördüğünü söyledi.

Kaynaklar, yaralı yolculardan bazılarının trene atlayarak kaçtığını söyledi.

BEYAZ SARAY'DAN İLK AÇIKLAMA

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Pkasi, "Başkan Joe Biden'a bilgi verildi, New York Belediyesi'yle temastayız" dedi.

Gelen ilk bilgilerde olay yerinde patlayıcılar olduğu belirtilmişti. Bu konuda yapılan son açıklamada ise, olay yerinde aktif hiçbir patlayıcının bulunmadığı bildirildi. 

New York Şehri Polis Departmanı'nın sözcüsü, bölgeye derhal ekiplerin sevk edildiğini belirtti. Açıklamada, "Brooklyn'de saldırının olduğu bölgeden kaçının" uyarısı geçildi. 

"OKULLARDA SIĞINAK DÜZENİ"

ABD Eğitim Bakanlığı Sözcüsü, olay yeri yakınındaki okullarda sığınak düzenine geçildiğini, içeriye kimsenin alınmadığını, kimsenin de dışarıya çıkmasına izin verilmediğini açıkladı. 

SALDIRGANLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Yerel basındaki haberlere göre, saldırgan metro güvenliği kıyafeti ile önce tanımlanamayan bir cisim fırlattı, ardından silahla ateş açtı. 

New York polisi, 10'u silahla yaralanan toplam 16 yaralı olduğunu; 5'inin durumunun ağır ancak stabil olduğunu açıkladı.

New York Polis Departmanı, New York’taki metro saldırısının terör olayı olarak soruşturulmadığını belirterek, saldırganın siyahi bir erkek olduğunu, yeşil işçi tipi bir yelek ve gri renkli sweatshirt giydiğini aktardı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin