New York Film Festivali'nin ardından online dünyada!

Paul Thomas Anderson’nın yeni filmi JUNUN, dünya prömiyerini online sinema platformunda yapacak.

Google Haberlere Abone ol
New York Film Festivali'nin ardından online dünyada!

Paul Thomas Anderson’nın yeni filmi JUNUN, 8 Ekim’de New York Film Festivali’ndeki galasının hemen ardından, 9 Ekim’den itibaren tüm dünyada sadece online sinema platformu MUBI’de gösterilecek.



Bu senenin başlarında usta yönetmen Paul Thomas Anderson (Gizli Kusur, Kan Dökülecek, The Master, Manolya, Ateşli Geceler), filmlerinin müziklerine imza atan yakın arkadaşı Jonny Greenwood (Radiohead) ve Shye Ben Tzur’un Kuzey Batı Hindistan’da bulunan Racastan’a yaptıkları yolculuğa katıldı. Burada Jodhpur Mihracesi tarafından ağırlandılar. Hedef, 15. yüzyıldan kalma Mehrangarh Kalesi’nde, Radiohead’ın yapımcısı Nigel Godrich’ın yardımlarıyla, Greenwood ve Hindistan’ın dört bir yanından değerli müzisyenlerin katılımıyla, Ben Tzur’un Kasım ayında Nonesuch’tan çıkacak albümü için çalışmaktı. Grubun kalenin içinde kurulan geçici stüdyoda geçirdikleri üç hafta boyunca ortaya çıkan iş birliği, JUNUN albümüne ve filmine dönüştü. (“junoon”un alternatif yazımı; Arapça, Farsça, Urduca ve Hintçe’de cinnet ya da aşkın deliliği anlamında.)



Bu sanat yoldaşlığının meyvesi, hayal gücünüzü harekete geçirerek, göze, kulağa ve duygulara hitap ediyor.



New York Film Festivali'nin ardından online dünyada!



MUBI’nin kurucusu ve CEO’su Efe Çakarel anlaşmayla ilgili olarak şöyle konuştu: “MUBI’nin kuruluş amaçlarından biri de Paul Thomas Anderson gibi usta yönetmenlere JUNUN gibi son derece kendine has filmlerinin prömiyerini yapabilecekleri bir platform sağlamaktı. Bugün bu noktada olmak yalnızca bir gurur ve önemli bir dönüm noktası değil, aynı zamanda en başta hayalini kurduklarımızın gerçekleşiyor olması anlamına geliyor.”

 

Paul Thomas Anderson ise şunları söylüyor: “MUBI’nin büyük hayranlarıyız, bu yüzden yaptıkları şeyin bir parçası olmak istedik. Umuyorum ki insanlar Jonny ve Shye tarafından yapılan müzikle birlikte, film izleyebilecekleri harika bir platform keşfedecekler.” 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin