Nevşin Mengü’nün babası Şahin Mengü hayatını kaybetti: Şahin Mengü kimdir? Şahin Mengü kaç yaşında ve neden öldü?

Gazeteci Nevşin Mengü’nün babası eski milletvekili Şahin Mengü, hayatını kaybetti. CHP Manisa Milletvekilliği yapan Şahin Mengü, 73 yaşında yüksek tansiyon nedeniyle hayatını kaybetti. Yüksek tansiyon şikayeti ile hastaneye kaldırılan Mengü, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Eski CHP milletvekili Şahin Mengü kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Nevşin Mengü’nün babası Şahin Mengü hayatını kaybetti: Şahin Mengü kimdir? Şahin Mengü kaç yaşında ve neden öldü?

Gazeteci Nevşin Mengü ve Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Mengü’nün babası eski CHP milletvekili Şahin Mengü, hayatını kaybetti. Mengü’nün ölüm haberini Zafer Partisi Genel Sekreteri İsmail Koncuk sosyal medya hesabından duyurdu. Peki, Şahin Mengü kimdir?

 

Bir dönem Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreterliği de yapan CHP eski milletvekili Şahin Mengü, 73 yaşında hayatını kaybetti.

Ölüm haberini, Zafer Partisi Genel Sekreteri İsmail Koncuk Twitter hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu.

Nevşin Mengü’nün babası Şahin Mengü hayatını kaybetti: Şahin Mengü kimdir? Şahin Mengü kaç yaşında ve neden öldü?

Koncuk, "Genel Başkan Yardımcımız Sn Burak Mengü’nün muhterem babası Şahin Mengü Hakka yürümüştür. Merhuma yüce Allah'tan rahmet, aile fertlerine baş sağlığı diliyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun, inşallah.'' ifadelerini kullandı.

ŞAHİN MENGÜ KİMDİR?

Nevşin Mengü’nün babası Şahin Mengü hayatını kaybetti: Şahin Mengü kimdir? Şahin Mengü kaç yaşında ve neden öldü? - Resim : 2

Şahin Mengü, 4 Nisan 1948 tarihinde Kastamonu İnebolu'da dünyaya geldi. 1967 yılında, CHP Ankara İl Gençlik Kolu üyesi olarak siyaset hayatına atıldı.

1972 senesinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Mengü, 1975 yılında Ankara Barosu’na kayıt olup serbest avukat olarak çalışmaya başladı.

Nevşin Mengü’nün babası Şahin Mengü hayatını kaybetti: Şahin Mengü kimdir? Şahin Mengü kaç yaşında ve neden öldü? - Resim : 3

Şahin Mengü, 2002 - 2006 yılları arasında CHP Parti Meclisi'ne seçildi. 1980 yılından bu yana CHP tüzel kişiliğinin (CHP – SODEP - SHP) sürekli olarak avukatlığını üstlenen Mengü, tüm Genel Başkanların vekilliğini yaptı. Ayrıca çok sayıda gazetecinin de vekillik görevini yerine getirdi.

2007 genel seçimlerinde CHP’den 23. Dönem Manisa Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı.

Nevşin Mengü’nün babası Şahin Mengü hayatını kaybetti: Şahin Mengü kimdir? Şahin Mengü kaç yaşında ve neden öldü? - Resim : 4

Türk Eğitim Derneği, Türk Hukuk Kurumu ve Uluslararası Avukatlar Birliği üyesi olan Şahin Mengü, evli ve iki çocuk babasıydı.

ECEVİT'İN VE BAYKAL'IN AVUKATLIĞINI ÜSTLENDİ

Nevşin Mengü’nün babası Şahin Mengü hayatını kaybetti: Şahin Mengü kimdir? Şahin Mengü kaç yaşında ve neden öldü? - Resim : 5

Mengü, ayrıca eski başbakan Bülent Ecevit'in sıkıyönetim döneminde avukatlığını ve daha sonra CHP eski genel başkanı Deniz Baykal'ın da avukatlığını yaptı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin