Netflix'ten dikkat çeken 'çocuk kilidi' özellikleri

Ünlü müzisyen ve köşe yazarı Sina Koloğlu, Netflix'in abone sayısı ve çocuk kilidi ile ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
Netflix'ten dikkat çeken 'çocuk kilidi' özellikleri

Sina Koloğlu'nun kişisel Twitter hesabından paylaştığı yazısı şöyle:

"Netflix'in abone sayısına ulaşan var mı?

Netflix, Habitat Derneği ve ICC Türkiye iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Geleceğin Ekranı Projesi’ toplantısı yapıldı. Özetle, genç kuşağa 'youtube' 'tik tok' 'instagram' bağımlığından bir nebze olsun uzak tutmak çalışması diyelim!

Bilinçli içerik tüketimi, 'dijital okur yazarlık' diyorlar. 61 ilde bine yakın öğretmen ve ebeveynin katıldığı eğitim çalışmaları yapılmış, önemli bir konu. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de katıldı. '37 farklı yayın kuruluşuna lisans verildiğini, uluslararası faaliyette bulunan kuruluşlara ülkede RTÜK'ün zorluklar çıkarttığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Netflix İletişim Müdürü Artanç Savaş resmi olarak Netflix'in abone sayısını verdi. Dijital platformların abone sayıları bir sır gibi saklanır. Netflix'in Türkiye'de 3,5 milyon abonesi var. Sanırım bu rakama diğer platformlar ulaşmamıştır.

TURİSTİK DİZİLER

Platformda yer alan dizileri izleyen yabancıların, Türkiye'ye turistik seyahatlerinde iki katı bir artış olmuş.8 ülkede yaptıkları araştırmanın sonuçları. Bizim dizileri izleyenler çocuklarına Türkçe öğretmeye başlamışlar. Göbeklitepe en çok merak edilen yerlerin başında geliyormuş.

BİZDE ÇOCUK KİLİDİ AÇAMAZ!

Artan Savaş 'bizim akıllı işaretlerimiz gelişmiştir' dedi. Ev ahalisi 'artı 18 ayrıntıları veren içerikler bol miktarda mevcut' diye gülümsedi.

Bunlardan çocukları uzak tutmak için Netflix, çocuk profili pin koduna güveniyor. Kilit annenin elinde durumu. Hatta çocuğun izleyeceği içerikler arasıdan bile annenin ayıklama yapması mümkünmüş. Böyle de iddialı Netflix bu konuda."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin