Netflix kullananlar dikkat! Hesabınız Dark Web'de satışa çıkarılmış olabilir

Siber dolandırıcılar dijital yayın kanallarına yönelik talepteki artışın farkına varınca Netflix hesabı olanların peşine düştüler. Kullanıcıların hesap bilgilerini ele geçirip Dark Web'de satışa çıkarmak için çeşitli yöntemlere başvuruyorlar.

Google Haberlere Abone ol
Netflix kullananlar dikkat! Hesabınız Dark Web'de satışa çıkarılmış olabilir

Çevrim içi yayın kanallarına yönelik kullanıcıların talebi her geçen gün artarken, siber saldırganlar bu durumu fırsat biliyor. Dolandırıcılar, kullanıcı hesap bilgilerini ele geçiriyor ve Dark Web’de satışa çıkarmak için her yolu deniyorlar. Laykon Bilişim Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, hesap şifresi paylaşımı konusunda kullanıcıları uyarıyor. Akkoyunlu özellikle çift faktörlü korumaya sahip olmayan Netflix’te mutlaka güçlü ve benzersiz parolaların kullanılması gerektiğini söylüyor.

AYNI ŞİFREYİ BİRDEN FAZLA HESAPTA KULLANMAYIN
Haber Global'ın haberine göre, çevrim içi hesapları çalmanın birkaç yolu var. Bunlardan biri çeşitli ihlaller yoluyla sızdırılan kimlik bilgileriyle oturum açmak. "Günümüzde birçok kişinin aynı şifreyi birden fazla hesapta kullanması, olası bir veri ihlali kurbanı olma durumunda Netflix hesabı gibi diğer çevrim içi hesapların da ihlale uğraması anlamına geliyor." ifadeleriyle kullanıcıları şifre güvenliğini önemsemeye davet eden Alev Akkoyunlu, "Daha doğrudan bir başka yol da çalıntı kredi kartlarını kullanarak yeni hesaplar oluşturmak ve kart bilgilerini ele geçirmek için kullanıcıları hediye kartlarına yönlendirmek. Tabii ki, Dark Web insanların bu hediye kartlarını da satın almasına izin veriyor." sözlerini ekliyor. 

Özellikle Netflix gibi yayın kanalları için hazırlanan sahte hediye kartlarıyla kullanıcıların kandırıldığını vurgulayan Alev Akkoyunlu, bu dolandırıcılıklara karşı dikkatli olunması gerektiğini, aksi takdirde kullanıcıların hem kredi kartı bilgilerini hem de Netflix kimlik bilgilerini kaybedebileceği konusunda uyarıyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin