NESLİHAN ACU: HÜLYA AVŞAR'IN BU TÜR AÇIKLAMALAR YAPMASI SON DERECE SAKINCALI

"Benim oylarım gişe filmlerine! Oyumu Cem Yılmaz'a da verebilirim, Şahan Gökbakar'a da..." diyen Hülya Avşar'a bir eleştiri...

Google Haberlere Abone ol
NESLİHAN ACU: HÜLYA AVŞAR'IN BU TÜR AÇIKLAMALAR YAPMASI SON DERECE SAKINCALI

Altın Portakal Jüri Başkanı Hülya Avşar'ın yaptığı "Benim oylarım gişe filmlerine! Oyumu Cem Yılmaz'a da verebilirim, Şahan Gökbakar'a da..." şeklindeki açıklamayı eleştiren Neslihan Acu, Gişe filmi - sanat filmi başlıklı yazısında şöyle yazdı:


Önemli bir festivalin jüri başkanının bu tür açıklamalar  yapmasını son derece sakıncalı buluyorum.
Gişe filmi / sanat filmi şeklinde bir ayrım sanıyorum sadece bizim ülkede var.
Oysa sadece "iyi film" ve "kötü film" vardır.
Bizde 80'li, 90'lı yıllarda üretilen kötü filmlere - ne alakaysa!- "sanat filmi" denildiği için, bugün hala kafalarda "sanat filmi sıkıcı ve kötüdür / gişe filmi eğlenceli ve iyidir" tarzı tuhaf bir yaklaşım var.
Tümüyle yanlış.
Dünyada böyle değil. Çok iyi gişe yapan filmler aynı zamanda şahane filmler olabiliyor. Öte yanda, bağımsız sinema denilen ve gişesi olmayan şahane filmler var. Ve bu filmler esas olarak festivaller, yarışmalar sayesinde seyirciye ulaşabiliyor. Festivaller olmasa birçok iyi filmi seyretme zevkinden mahrum kalırdık.
Bir de şu var... Avşar'ın Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar'ı aynı kefeye koyması da biraz tuhaf. Cem Yılmaz'ın sinemacılığını, "gişe filmi yapar" şeklinde tarif etmek hiç doğru değil.


Neslihan Acu'nun bugünkü köşesi için

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin