Nesin Vakfı'na 'Zübük' desteği

Aziz Nesin'in 100. yaşı, 2015 yılı boyunca bir dizi etkinlikle kutlanacak.

Google Haberlere Abone ol
Nesin Vakfı'na 'Zübük' desteği

Keskin toplumsal gözlemleriyle Türkiye edebiyat ve düşünce tarihine damga vuran; hem bireyi hem toplumu yücelten yaşam felsefesiyle hala ilham vermeyi sürdüren Aziz Nesin'in 100. yaşı, 2015 yılı boyunca bir dizi etkinlikle kutlanacak. Bu etkinliklerden ilki, usta yazarın en iyi tanınan ve güncelliğini hala koruyan eserlerinden biri olan 'Zübük'ün yeni bir sahne uyarlaması. 



Nedim Saban'ın yönetmenliğinde Tiyatrokare'nin bir müzikal olarak sahneye koyduğu 'Zübük'ün 15 Aralık'ta Fulya Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek galası, Nesin'in 99. yaşını kutlanacağı özel bir geceye dönüşecek. Ali Nesin ve Vakıf çocuklarının da bulunacağı galanın tüm geliri, Tiyatrokare tarafından Nesin Vakfı'na bağışlanacak.



Aziz Nesin'in 1960 yılında yazdığı 'Zübük' romanı, yazarın 1962 yılında çıkardığı bir mizah dergisine de ismini vermiş; 1980'de ise Kartal Tibet'in yönetimi, Atıf Yılmaz'ın senaryosu ve Kemal Sunal'ın unutulmaz performansıyla, Türk sinemasının komedi klasiklerinden birine dönüşmüştü. 



İzlerine her dönemde rastlanabilen Zübük karakterini bugün tiyatro sahnesinde, günümüzün önemli oyuncularından Tuna Orhan canlandırıyor. Meslek hayatına Antalya Devlet Tiyatrosu'nda başlayan ve 'Hokkabaz' filminde Cem Yılmaz ile başrol oynayarak 18. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde 'Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu' ödülünü alan; 'Yalan Dünya' dizisindeki 'Yönetmen Tufan' karakteriyle de tanınan Tuna Orhan, Kemal Sunal tarafından filme taşınan 'Zübük' karakterine özgün bir yorum getiriyor. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin