Neşe Düzel hangi haber için okuyuculardan özür diledi?

Taraf'ın Genel Yayın Yönetmeni uzun bir aradan sonra yazdığı köşesinde okuyuculardan özür diledi.

Google Haberlere Abone ol
Neşe Düzel hangi haber için okuyuculardan özür diledi?

Taraf Gazetesi "Genel Yayın YönetmeniNeşe Düzel, bugün Hatay'da ODTÜ eylemlerine destek vermek katıldığı eylemde hayatını kaybeden Ahmet Atakan ile ilgili bir yazı kaleme aldı.



Atakan'ın ölüm haberi ile ilgili hata yaptıklarını kabul eden Neşe Düzel, ölüm haberini ilk tanık ve iddialara göre yazdıklarını ve doğru bilgiye zamanında ulaşamadıklarını ifade etti. Düzel, okuyuculardan da özür diledi.



İşte Neşe Düzel'in yazısı



"Biz hata yaptık... Ahmet Atakan’ın ölüm haberini ilk gelen tanıklıklara ve iddialara göre verdik. Atakan’ın çatıdan düşmediğini yazdık.



Oysa geceleyin yeni bilgiler ve görüntüler ortaya çıkınca, gazetenin manşetini değiştirmemiz gerekiyordu ama biz o bilgiye zamanında ulaşamadık.



Bugün, Atakan’ın ölümüyle ilgili yeni iddialar ortaya atılsa da... Bu ölüm sorgulanmaya devam etse de... Henüz hiçbir şey kesin olmasa da savunulacak bir yanı yok yaptığımızın.



Kendimizi savunmaya çalışacak da değiliz zaten.



Biz, yaptığımız hatadan dolayı özür diliyoruz.



Ama bir başka gerçeği de burada söylemek istiyoruz.



Türkiye bugün, AK Parti devletinin medyasıyla ulusalcı medya arasında sıkışmış durumda.



Taraf, bu ülkede, demokrasiye, gerçek bir barışa, özgürlüklere ve hukuka sahip çıkan... Dindar dinsiz, Kürt Türk, Alevi Sünni ayrımı yapmadan herkesin hakkını korumaya çalışan tek gazete.



Gazetecilerin insafsızca susturulduğu, medyanın baskıyla sindirildiği... Genç gazetecilerin, büyük ödüllerle devlet görevlisi hâline getirildiği utanç verici bir dönemden geçiyoruz.



Taraf işte böyle bir dönemde varlığını sürdürmeye çalışan güçlü bir ışık.



Zaten onun için saldırıların hedefi oluyoruz"



Yazının devamını okumak için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin