Nefesler tutuldu... Apple, yeni ürünlerini tanıtmaya başladı!

Merkezi San Francisco'da gerçekleşen lansman Türkiye saati ile 20.00'da başladı. Canlı yayını Windows 10 kullanıcıları da izleyebilecek.

Google Haberlere Abone ol
Nefesler tutuldu... Apple, yeni ürünlerini tanıtmaya başladı!

ABD merkezli teknoloji devi Apple, San Francisco şehrinde düzenlediği lansmanda yeni modellerini tanıtıyor. Etkinlik, Türkiye saatiyle 9 Eylül 2015 Çarşamba günü saat 20:00’da başladı. Apple, Windows 10 kullanan 75 milyon kullanıcıya Microsoft’un yeni tarayıcısı Edge üzerinden konferansı izleme şansı tanıyacak.

Nefesler tutuldu... Apple, yeni ürünlerini tanıtmaya başladı!Bu konferans; evinizden izlemek istiyorsanız iPhone/iPad’iniz en az iOS 7 çalıştırabilmeli. Mac bilgisayarlarda ise gereken işletim sistemi OS X 10.8.5. ya da Safari’nin en düşük 6.0.5 sürümüne sahip olmalısınız.



APPLE'DAN BİR İLK

Her ürün tanıtımında siyah giyinen Apple çalışanları bu yıl bir değişikliğe giderek mor giyindi.



İŞTE O ÜRÜNLERDEN BAZILARI

Apple'ın uzun bir süredir daha büyük ekranlı bir iPad'i satışa sunacağı konuşuluyordu, tahminler doğru çıktı. “iPad'i daha ileriye nasıl taşıyabiliriz?” diyen Apple CEO'su Tim Cook 12.9 inç ekran genişliğine sahip yeni iPad Pro modelini tanıttı. iPad Pro'nun ayrılabilir özel bir klavyesi ve Apple Pencil adlı stylus kalemi olacak. 2732 x 2048 ekran çözünürlüğüne ve 5.6 milyon piksele sahip olan iPad Pro, üçüncü nesil 64 bit A9x işlemciyle güçlendirilmiş. 6.9 mm inceliğindeki cihazın batarya süresi ise ortalama 10 saat olarak açıklandı. Kasım ayında satışa çıkacak olan iPad Pro'nun 32 GB, 128 GB Wi-Fi ve 128 GB Wi-Fi / 4G modeli olacak.



APPLE TV



Yeni Apple TV'de önceki versiyondan farklı dokunmatik özelliği olan bir kumanda ve kullanıcının ses komutlarını algılayan akıllı asistan Siri özelliği olacak. Ara yüzü tamamen yenilenen yeni Apple TV'de kullanıcılar ses komutları vererek online Apple mağazasında çok detaylı arama yapabilecek.



APPLE TV'DEN ALIŞVERİŞ YAPILABİLECEK



Apple TV'nin yeni dokunmatik uzaktan kumandası sayesinde oyun oynamak mümkün olacak. Ayrıca Yeni Apple TV'de alışveriş özelliği de olacak. İzleyiciler Apple TV içeriklerinde yayınlanan bir ürünü kolayca satın alabilecek. Bu özelliğin e-ticarete yeni bir boyut getirmesi bekleniyor. Apple TV'nin 32 GB ve 64 GB sabit depolama alanına sahip iki versiyonu olacak. Apple TV ekim ayından itibaren aralarında Türkiye'nin de olduğu 80 ülkede satışa çıkacak.



TELEVİZYONA ÖZEL İŞLETİM SİSTEMİ



Yeni Apple TV'nin işletim sistemi tvOS olacak. Yazılımcılar tvOS'u kullanarak televizyona özel uygulama geliştirme imkanına sahip olacak. Etkinlikte söz alan Apple CEO'su Tim Cook, televizyonun geleceğinin uygulamalarda olduğunu söyledi.



APPLE TV FİYATLARI



Yeni Apple TV2nin vergiler hariç ABD satış fiyatı ise şöyle olacak: 



32 GB 149 dolar



64 GB 199 dolar



APPLE WATCH



Apple Watch'a sarı ve pembe altın rengi seçeneği geldi



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ



İşte Apple'ın yeni ürünleri" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin