Nedim Şener: Cumhuriyet’ten Oğuz Güven’i ben mi ihbar ettim?

Cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Güven geçtiğimiz cuma günü gözaltına alınmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Nedim Şener: Cumhuriyet’ten Oğuz Güven’i ben mi ihbar ettim?

Cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, geçtiğimiz cuma günü gözaltına alınmıştı. Güven'in gözaltına alınmasının ardından, sosyal medyada Nedim Şener'e, attığı bir tweet nedeniyle tepki gelmişti. Nedim Şener, bugünkü yazısında eleştirilere yanıt verdi.



Nedim ŞENER / POSTA



Cumhuriyet’ten Oğuz Güven’i ben mi ihbar ettim?



Emre Uslu, Tuncay Opçin gibi FETÖ uşaklarıyla Cumhuriyet’in o başlığını aynı yazıda ele alamayacaktım. Ama o çirkin başlık ekrandan bana, ben ona bakıyordum. Duruma en açık eleştirel tepkiyi twitter’dan vermek için, “Sevgili büyüğümüz Orhan Erinç, bu başlığı atan hayvanı Cumhuriyet çatısı altında tutmayın” diye yazdım.



Çünkü Cumhuriyet benim için Kurtuluş Savaşı demek, Mustafa Kemal demek, Yunus Nadi demek, İlhan Selçuk demek, Uğur Mumcu demek, gazetecilik demek.



Nedim Şener: Cumhuriyet’ten Oğuz Güven’i ben mi ihbar ettim?



Soruşturma tarihi 10 Mayıs



Benzeri başlık rezaletleri bir çok gazete ve internet sitesinde yaşanmış, kurumlar özür dileyip o mesleki skandala imza atanlara yaptırım uygulamıştı. Cumhuriyet gibi bir kurumdan beklentim buydu. O twite ilk gün hiçbir tepki almadım ama Cuma sabahı Cumhuriyet gazetesi internet sitesi yöneticisi Oğuz Güven gözaltına alındı.



İşte o an nedense FETÖ’cüler sosyal medyada “Nedim Şener Oğuz Güven’i hedef gösterdi, gözaltına alındı” kampanyası başlattı. İyi niyetli eleştiriler, serzenişte bulunanlar dışında ağzından “demokrasi” lafını düşürmeyen, kendini muhalif gibi pazarlayan terör örgütü PKK destekçileri linç kampanyasının parçası oldular.



Oysa gerçek farklıydı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Yasemin Baba, Cumhuriyet ilgili 2017/70901 numaralı soruşturmayı o çirkin başlığın atıldığı 10 Mayıs 2017 başlatmıştı. Benim twitimin tarihi ise 11 Mayıs. Yani benim savcıya hedef göstermem söz konusu değildi, ben tepkimi gösterdiğimde soruşturma çoktan başlamıştı.



Ayrıca benim twitimde çağrım Cumhuriyet gazetesinin en tepesindeki isim Orhan Erinç’e idi, Oğuz Güven’in adı bile geçmiyordu. Tüm bunlar Cumhuriyet’in tüm sorumluları tarafından da biliniyordu ama lince seyirci kalmak hoşlarına gitmiş olacak.



Oysa, Cumhuriyet yönetimi ilk gün o çirkin başlığı atana yaptırım uygulayıp, medeni biçimde açıklama yapsaydı Oğuz Güven bu haksızlığa uğramazdı. Ama onlar ne yaparsa yapsın ben onları, hakikati ve gazeteciliği savunacağım.



Yazının devamını BURADAN okuyabilirsiniz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin