Necip Hablemitoğlu suikastı şüphelisi Nuri Gökhan Bozkır hakkında flaş karar! MİT yakaladı, emniyette sorgusu sürüyor

MİT operasyonuyla yakalanarak Türkiye'ye getirilen Necip Hablemitoğlu suikastı şüphelilerinden Nuri Gökhan Bozkır hakkında kritik bir karar verildi. Savcılık Bozkır hakkında gözaltı süresinin uzatılmasını istedi. Mahkeme de Bozkır'ın gözaltı süresini 4 gün uzattı.

Google Haberlere Abone ol
Necip Hablemitoğlu suikastı şüphelisi Nuri Gökhan Bozkır hakkında flaş karar! MİT yakaladı, emniyette sorgusu sürüyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde bulunan Necip Hablemitoğlu suikastı şüphelilerinden Nuri Gökhan Bozkır'ın gözaltı süresinin uzatılması için sulh ceza hakimliğinden talepte bulundu. Bozkır, sağlık kontrolünün ardından polis tarafından Ankara Adliyesine getirilerek, nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarıldı.

GÖZALTI SÜRESİ 4 GÜN UZATILDI

"Örgüt üyeliği" ve "tasarlayarak öldürme" ile suçlanan Bozkır'ın beyanını alan hakimlik, savcılığın talebini kabul ederek gözaltı süresini 4 gün uzattı. Bozkır, Ankara Emniyet Müdürlüğüne tekrar götürüldü.

NE OLMUŞTU?

Yapılan çalışmalarla Bozkır’ın Ukrayna’da olduğu belirlendi. Türkiye’nin başvurusuyla İnterpol tarafından hakkında ‘kırmızı bülten’ çıkartılan Bozkır, 10 Temmuz 2019’da Kiev’de gözaltına alındı. 3 ay cezaevinde kaldıktan sonra elektronik kelepçeyle ev hapsine çıkarıldı. Daha sonra elektronik kelepçe ve Kiev dışına çıkış yasağı uygulanarak adli kontrolle serbest bırakıldı. Türkiye’nin iadesini istediği Bozkır’ın Ukrayna’ya iltica talebi, 8 Aralık 2020’de reddedildi. 16 Aralık’ta Ukrayna Başsavcılığı, Bozkır’ın iadesine karar verdi. Ancak karar Bozkır’ın avukatlarının temyize başvurması nedeniyle uygulanamadı. Bozkır, duruşmalara katılmayınca mahkeme, zorla getirme kararı verdi. Bozkır, bulunamadığı için duruşmalara getirilemedi.

 MİT UKRAYNA’DA BULDU

Bozkır’ın, Ukrayna’dan başka bir ülkeye geçiş hazırlığı yaptığı istihbaratı üzerine MİT, harekete geçti. Bozkır, Ukrayna ile işbirliği içerisinde yapılan operasyonla yakalanıp Ankara’ya getirildi. MİT’teki işlemlerinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne teslim edilen Bozkır’ın sorgusuna başlandı. Bozkır’ın yaklaşık 8 gün sürecek ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise yaptığı açıklamada süreç hakkında bilgi verdi.

ÖZEL KUVVETLER’DEN İHRAÇ EDİLDİ

Bozkır, karıştığı olaylar ve hakkında yürütülen soruşturmalar nedeniyle “karanlık Nuri” olarak biliniyordu. TSK’ya bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda yüzbaşı olarak görev yaparken ihraç edilen Bozkır’ın adı ilk olarak ‘sauna çetesi’nde geçti. Daha sonra Şanlıurfa il sınırlarında, soğan yüklü bir TIR’ın içinde çok miktarda patlayıcı ele geçirilmesi olayıyla gündeme gelen Bozkır hakkında, Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ ve Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimliği’nce ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, tasarlayarak öldürme’ suçlarından yakalama kararı çıkarıldı. Bozkır, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde 8 Eylül 2015’te yakalanan ve içinde bomba yapımında kullanılan mühimmat bulunan ‘soğan TIR’ları’ davasında hapis cezası alacağını anlayınca Ukrayna’ya kaçtı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin