Necip Hablemitoğlu cinayetinde yeni gelişme yaşandı. Hazırlanan iddianamede Fethullah Gülen, sağ kolu Mustafa Özcan ve eski MİT’çi Enver Altaylı’nın adı geçiyor.

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayetine ilişkin hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Böylece suikastın üzerinden 20 yıl geçtikten sonra dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Necip Hablemitoğlu cinayetinde yeni gelişme yaşandı. Hazırlanan iddianamede Fethullah Gülen, sağ kolu Mustafa Özcan ve eski MİT’çi Enver Altaylı’nın adı geçiyor.

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun 2002'deki suikastına ilişkin iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. 

364 sayfalık iddianamede, Bulgaristan’da tutuklu bulunan eski Özel Kuvvetçi Albay Levent Göktaş’ın, Hablemitoğlu suikastı için Fethullah Gülen’in sağ kolu Mustafa Özcan ve eski MİT’çi Enver Altaylı tarafından azmettirildiği öne sürülürken, tetiği ise eski Özel Kuvvetçi Tarkan Mumcuoğlu’nun çektiği anlatıldı.

MUSTAFA LEVENT GÖKTAŞ SUÇ ÖRGÜTÜ

İddianamede Mumcuoğlu’nun cinayet işlemek üzere Türkiye’ye adeta hayalet gibi geldiğine yer verildi.

Mumcuoğlu’nun cinayet tarihinde Kazakistan’da resmi görevde görünmesine karşın, olaydan yaklaşık 15 gün önce askeri kargo uçağıyla Kıbrıs üzerinden “pasaport kontrolüne takılmadan” kayıt dışı olacak şekilde Türkiye’ye geldiği ileri sürülen iddianamede, Mumcuoğlu’nun suikastı gerçekleştirdikten sonra tekrar Kazakistan’daki görevine döndüğü anlatıldı.

İddianamede, “Mustafa Levent Göktaş suç örgütü” başlığı altında bir bölüme de yer verilerek, Göktaş’ın bir suç örgüt kurduğu, bu örgütün tespit edilebilen üye sayısının 4 olduğu iddia edildi.

'BUNLAR BENİ ÖLÜMLE TEHDİT EDİYORLAR' DEMİŞ

İddianamede, Enver Altaylı'nın Hablemitoğlu ile görüşmek için dönemin Sağlık Bakanı Halil Şıvgın'ı aracı olarak kullandığı belirtildi. Bu durumu Hablemitoğlu'na ileten Şıvgın, iddianamede yer alan ifadesinde, "Necip Hablemitoğlu'nun Fetullahçı yapılanmayı anlattığı kitapla ilgili görüşmek istiyorlardı. Hablemitoğlu'na, 'Seninle Mustafa Özcan ve Enver Altaylı görüşmek istiyor, bilgin olsun' dedim. Bunlarla görüşmek istemiyordu. Hatta Hablemitoğlu, Fetullahçı yapılanma FETÖ/PDY'yi kastederek 'Bunlar beni ölümle tehdit ediyorlar' demişti" ifadelerini kullandı.

İddianamede, Hablemitoğlu’nun, Şıvgın ile görüşmesinde, FETÖ ve Türkiye'deki Alman vakıflarına ilişkin çalışmaları için istihbarat biriminden destek aldığını, ilerleyen süreçte ise Milli İstihbarat Teşkilatı'na müsteşar olarak atanacağını söylediği, Halil Şıvgın’ın da bu görüşmesini Enver Altaylı ile paylaştığı aktarıldı. Bu bilginin Mustafa Özcan ve Enver Altaylı'yı telaşlandırdığı, böyle bir atamanın FETÖ'nün Türkiye'deki faaliyetlerine engel olacağı endişesini duyan örgütün, MİT Müsteşarı olmak isteyen bir diğer isim eski MAK Alay Komutanı Albay Levent Göktaş ile sanık Aydın Köstem üzerinden irtibata geçtiği belirtildi. Suikast için harekete geçen Göktaş’ın Hablemitoğlu'nun evinin bulunduğu sokakta hurdacı kılığında günlerce keşif yaptırdığı, daha sonra yurt dışında görevde bulunan sanık Ahmet Tarkan Mumcuoğlu’nun, Türkiye'ye gelerek, evine girmek üzere olan Hablemitoğlu'nu iki el ateş ederek öldürdüğü bilgisi yer aldı. Cinayet anında sanık Fikret Emek’in de olay yerinde bulunduğu bilgisi paylaşıldı. 

İddianamede, sanık Nuri Gökhan Bozkır’ın, 12 Mayıs 1998 tarihinde uğradığı saldırı sonrası ağır yaralanan İnsan Hakları Derneği Başkanı Akın Birdal’ı takip ettiği bilgisi de yer aldı.

İddianemede, Gülen ile örgüt yöneticilerinden Mustafa Özcan, Aydın Köstem ve eski istihbaratçı Enver Altaylı, Hablemitoğlu'nu öldürmeye azmettirmekle suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanacak.  

Böylece suikastın üzerinden 20 yıl geçtikten sonra dava açılmış oldu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin