'Ne savcımız kaldı ne futbolumuz'! Fenerbahçe'ye yapılan saldırı sosyal medyanın da gündeminde!

Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırı sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Google Haberlere Abone ol
'Ne savcımız kaldı ne futbolumuz'! Fenerbahçe'ye yapılan saldırı sosyal medyanın da gündeminde!

Fenerbahçe Futbol Takımı otobüsüne, Rize-Trabzon yolunda pompalı tüfekle saldırı düzenlendi. Yaralanan otobüs şoförü Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne kaldırıldı. Alınan bilgiye göre, Fenerbahçe -Çaykur Rizespor maçının ardından Feherbahçe kafilesini taşıyan otobüs Araklı ilçe girişinde pompalı tüfekli saldırıya uğradı.



Olay yeri inceleme ekipleri, yaklaşık 4 saat süren araştırmaların ardından 53 DE 618 plakalı otobüsü, detaylı inceleme için Trabzon Emniyet Müdürlüğüne götürdü. 



Polis ekipleri Karadeniz Sahil Yolu ve etrafındaki çalılık alanda da jeneratör yardımı ile inceleme yaptı.İncelemeye yaklaşık 50 polis memuru katıldı.



Çalışmaların tamamlanmasının ardından polis, Karadeniz Sahil Yolunu 5 saatlik aranın ardından trafiğe açtı.



Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, saldırıya ilişkin "Son durum silah gibi gözüküyor. Çok net birşey söylemek erken ama bir tüfekle atılan bir tür mermi gibi gözüküyor. Bulgular öyle görünüyor" açıklamasını yaparken saldırıda yaralananan şöför Uğur Kıran'ın durumuna ilişkin hastaneden şu açıklama geldi:



Hastanın sağlık durumunun stabil. Sevindirici tarafı şoförün sağlık durumu, hayati fonksiyonları normal, bir miktar dış kanaması vardı, durdu. Vücudunun başka bir yerinde herhangi bir travma izi yok. Sadece yüzünün sol tarafında kemikte bir kurşun giriş yeri var. Onun altında da iç kemikte bir metal parçası görünüyor tomografide. Dolayısıyla muhtemelen bir ateşli silah yaralaması olarak değerlendirildi. Ağız içinden bir miktar metal parça da aldık. Bunlar incelenmek için emniyet güçlerine teslim edildi.



 Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, hastayı yoğun bakım ünitesine alacaklarını anlatarak,  "Orada takibini yapmaya devam edeceğiz ama hastamızın genel durumu iyidir" ifadesini kullandı.



Vali Öz de bu üzücü olayda tesellilerinin şoförün sağlık durumunun iyiye gitmesi olduğunu belirterek, "Yoğun bakıma alındı. Şu anda hayati riski atlatmış durumda. Şoförümüze tekrar geçmiş olsun diliyorum" şeklinde konuştu.



Fenerbahçe Spor Kulübü de şu açıkmayı yaptı:



Kulübün internet sitesinde yayımlanan açıklamada, takımın Çaykur Rizespor maçı sonrası Trabzon'daki havalimanına gidişi sırasında yaşadığı olayın, üstü örtülecek basit bir taraftar olayı değil, Fenerbahçe'ye yönelik organize ve tasarlanmış silahlı saldırı ve suikast girişimi olduğu ifade edildi.



Fenerbahçe camiasının itidale davet edildiği, konuyla ilgili ayrıntılı açıklamanın kulübün yarın gerçekleştirilecek olağanüstü yönetim kurulu toplantısından sonra yapılacağı belirtilerek, şunlar kaydedildi:



"Temmuz kumpasından bu yana bazı odaklarca körüklenen, korunan ve hatta ödüllendirilen Fenerbahçe düşmanlığının geldiği son aşamadır. Artık futbolun sonuna gelinmiş ve kan dökülmüştür. Bu eylemi yapan ve yaptıranların bir an evvel bulunarak cezalandırılmaları Fenerbahçe'nin vazgeçilmez hassasiyeti ve önceliğidir. 



Fenerbahçe Spor Kulübü olarak düşüncemiz bu karanlık eylem aydınlatılana ve Fenerbahçe kamuoyu vicdanı tatmin edilene kadar liglerin ertelenmesinin kaçınılmaz olduğudur. Bu hain ve alçak saldırıda yaralanan otobüs şoförümüz Ufuk Kıran başta olmak üzere tüm sporcularımıza, teknik heyetimize, çalışanlarımız ile ailelerine ve camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.



Fenerbahçe'ye karşı yapılan bu saldırı sosyal medyada da gündem yarattı.  #GecmisOlsunFenerbahce ve KaosİçinFByi Kullanmayın etiketleri dün geceden bu yana TT(Trend Topic) listesinin ilk sıralarında yer alıyor.



Twitter'da atılan mesajların bazıları şu şekilde:



Başbakan Ahmet Davutoğlu: #Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırıyı kınıyorum. Tüm spor camiasına ve Fenerbahçe Spor Kulübü'ne geçmiş olsun.Faillerin en kısa zamanda yakalanıp adalete teslim edilmesi için tüm çalışmalar titizlikle sürmektedir.Trabzon valimizle görüştüm ve her türlü tedbirin alınması yönünde talimat verdim



Aras Bulut Iynemli: Takım otobüsü kurşunlamak ? Bu kadar mı ya yapmayın!!! #GeçmişOlsunFenerbahçe



Turgay Oğur: Dünya spor tarihine kanla yazılacak büyüklükte bir katliam olmaya kıl payı kalmış bir saldırı. #GeçmişOlsunFenerbahçe



Serdar Tuncel: Futbol sadece futboldur, diyebilseydik keşke..!



Gülben Ergen: Ne savcımız kaldı, ne masum genç kızlarımız, kadınlarımız ne futbolumuz!!! Kuru kuru ŞiddeteHayır demek işe yaramış mı? Her yerde öfke, kan, acı, saldırı,yaralı, ölü... Nereye varacak sonumuz? Şoföre pompalı tüfekle saldırmak,ateş etmek, bir otobüs dolusu insanın şarampolde takla atıp ölmesini istemektir. Lanet olsun dinmeyen, bitmeyen, iğrenç öfkenize!! Geçmiş Olsun Fenerbahçe



Cengiz Çandar: Fenerbahçe takımını böyle alçakça yok etmeye kalkmak, Türkiye'nin kalbine yapılmış çok büyük provokasyon. Unutmayacağız. Unutturmayacağız



Selen Özen: Fenerbahce'ye yapilan saldiri,Turk futboluna saldiri.Sorumlulari bulunmali.Derinine arastirilmali.Buna sevinene hain derim! #Fenerbahçe



Erhan Çelik: Bu aşağılık saldırıyı kınamak için hayatımda ilk kez o kurşunu atanlara inat "Yaşa Fenerbahçe" diyorum.Futbolculara ateş etse en fazla birkaç tanesine, namlu şoföre döndüğünde ise tümüne zarar verebileceğini hesap eden sıradan bir 'el' olamaz.



Can Dündar. Tam "Bugün sakin geçti" diyorduk ki FB'ye saldırı haberi geldi. Bela bir gün izin yapmaz mı? Fenerbahçe'ye büyük geçmiş olsun.



Atilla Taş: Nasıl bir ülke olduk yahu? Bir eğlence aracı olan futbolu bile, ölmeye öldürmeye bağladık ya, Allah ıslah etsin bizi!



Enver Aysever: Hiçbir kupa bir insanın kılı etmez. Lanet olsun, her şeyin tadı kaçtı


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin