'Ne faizi param bile yok'

Başbakan'ın o sözlerine eylemcilerden cevap geldi.

Google Haberlere Abone ol
'Ne faizi param bile yok'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda yaptığı konuşmada Gezi Parkı eylemleri nedeniyle faiz lobisini suçladı. 



Başbakan'ın bu açıklamalarına karşın Gezi Parkı eylemcilerinin büyük bir çoğunluğu bankada parasının dahi olmadığını söyledi. Devlet memuru olduğunu ve mesai saatlerinin dışında parka destek vermek için geldiğini söyleyen bir eylemci “Bankada param bile yok. Kredi kartı borcum var ama. Başbakan söyleyince faiz lobisi diye bir şey olduğunu öğrendim. Biz burada park için mücadele veriyoruz” dedi.



Başbakan Erdoğan’ın Gezi Parkı eylemcilerine faiz lobisinin oyunu gelmemesi yönünde uyarılarının ardından eylemciler amaçlarının hala anlaşılamadığından şikayetçi.



Başbakan'ın söylemlerine tepki gösteren eylemcilerin açıklamaları şöyle:



Bilgisayar programcısı olduğunu söyleyen Kumsal Budak, “Böyle saçma bir yorum olabilir mi? Burada yazan pankartlara bir bakın hangisinde faize değinilmiş. Burada sadece özgürlüğümüze engel olunduğu için, ağacımız yeşilimiz için nöbetteyiz. Burada da olmaya devam edeceğiz” dedi. 



Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde öğrenci olan Fırat G. ise Başbakan'ın faiz açıklamalarına hiç dikkat etmediğini belirterek “Bankada bir miktar param vardı ancak onu da tepki olması için o bankadan çektim. Burada faizle alakalı bir kimseden bir söz bile duymadım. 9 gündür buradaydım ancak kimseden de duymadım. Bana biraz saçma geldi” diye konuştu. 



Aynı lisede okuduklarını söyleyen sınıf arkadaşları M.A ile B.S de Başbakan’ın faiz açıklamalarıyla ilgili “Özgürlük için, demokrasi için buradayız. Mustafa Kemal’e hakaret edildiği için buradayız. Parkın yok olmasını istemiyoruz” şeklinde konuştu.



Eylemcilerden Canan Bartan faiz lobisiyle ilgili halkın kendini savunduğunu, Başbakan'ın açıklamalarının da bu duruma sebep olduğunu söyledi.



Ahmet Sait ise “Biz ne faiz lobisi ne de başka bir şeyin arkasındayız, buradaki insanların faiz lobisiyle işi olmaz” diye konuştu.



Başbakan’ın bu tür açıklamalarla zaman kazanmaya çalıştığını söyleyen Seyit Tezel, “Başbakan'a bu tür sözler yakışmıyor. Buradaki hiç kimse faiz lobisine hizmet etmez, halk kardeştir” dedi.



“Faiz lobisi de ne demek?” diye soran Engin Bodur, “Biz halkı sömürenlere karşıyız. Biz de halk faiz lobisinin yanında değil düşmanını sömürenleri karşısındayız. Başbakan her eylemde bizi bir şeye karşı olmakla ya da destek vermekle suçluyor” ifadelerini kullandı.



Kaynak: Hürriyet


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin