NBA'de birçok rekorun altına imza attı! Alperen Şengün'den muhteşem performans

NBA'de 82 maçlık normal sezon dönemi bugün oynanacak maçlarla tamamlanacak. NBA'deki temsilcilerimizden Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün bu sezon kırılmadık rekor bırakmayarak NBA'de adından hayli söz ettirmeyi başardı.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel NBA'de birçok rekorun altına imza attı! Alperen Şengün'den muhteşem performans

Houston Rockets sezonun son maçında Washington Wizards'ı 114-109 mağlup ederek sezonu galibiyetle kapattı.

Wizards karşısında 23 dakika parkede kalan Alperen Şengün maçı 12 sayı, 12 ribaund ve 6 asist ile tamamlayarak üst üste 6. maçında da double-double yapmayı başardı.

HER MAÇTA BÜYÜK GELİŞİM GÖSTERDİ

Geçtiğimiz sezon NBA'e adım atan Alperen, Rockets ile ilk sezonunda 9.6 sayı, 5.5 ribaund ve 2.6 asist ortalamaları tutturmuştu.

Bu sezon daha fazla süre alan ve takımı adına önemli parçalardan biri olan Şengün parkede kaldığı ortalama 29 dakikada 14.8 sayı, 9 ribaund ve 3.9 asist ortalamaları yakalayarak takımının hem skorer isimlerinden birisi oldu hem de takımın ribaund yükünü adeta tek başına çekti.

BİRÇOK REKORUN ALTINA İMZA ATTI

Alperen Şengün bu sezon; triple-double yapan en genç pivot, 400 asiste ulaşan en genç pivot, 30/15/5 istatistiğine ulaşan en genç pivot ve 1000 sayı-200 asist barajına ulaşan en genç pivot rekorlarını ele geçirdi.

Kaynak: Medyatava Özel
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin