Nazlı Ilıcak'tan eylemlere isyan: Bir türlü bitmiyor!

Sabah gazetesi yazarı, bugünkü köşesine eylemleri taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Nazlı Ilıcak'tan eylemlere isyan: Bir türlü bitmiyor!

Nazlı Ilıcak, Sabah gazetesindeki bugünkü köşesine Antakya'da, Uğur Mumcu Meydanı'nda çıkan arbedede hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ı ve eylemleri taşıdı.



Nazlı Ilıcak'ın o yazısı şu şekilde:



"Eylemler bir türlü bitmiyor



Antakya'da, Uğur Mumcu Meydanı'nda, "Abdullah Cömert'in katilleri bulunsun" diye ve ODTÜ eylemine destek maksadıyla gösteri yapanlara polis biber gazı sıktı. Arbede çıktı; sonuçta bir başka genç, Ahmet Atakan hayatını kaybetti.

Tartışma var... Kimi "Gaz fişeği Atakan'ın ölümüne sebebiyet verdi" diyor; kimi binanın çatısından düştüğünü ileri sürüyor. Önemli olan nasıl öldüğünden ziyade, hayatının baharında bir gencin göçüp gitmesi. Ardında bıraktığı gözyaşları.

Bir süreden beri, Türkiye'yi yeni bir Gezi havasına sokma eğilimi gözüküyor. Oysa, Gezi olayları spontane bir şekilde gelişti. Doğal bir tepkiydi. İdeolojik renkler taşımıyordu; yaratıcıydı.

Memleketin çeşitli bölgelerinde şahit olduğumuz son gelişmeler ise, Gezi ismini kullanmakla birlikte, çok farklı bir görüntü veriyor. Meselâ Antakya'da düzenlenen gösteriler. "Abdullah Cömert'in katilleri bulunsun" diyenler acaba, devletin katilleri yakalamama temayülünde olduğunu gördükleri için mi bu protesto eylemini gerçekleştirdiler?"



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin