Nazlı Ilıcak'ı 'Hafize Ana'ya benzetti

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Bugün yazarı Nazlı Ilıcak'ı hedef aldı.

Google Haberlere Abone ol
Nazlı Ilıcak'ı 'Hafize Ana'ya benzetti

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Bugüne kadar PKK'nın yaptığı kanlı eylemleri, ülkeye ve Türk toplumuna verdiği zararları demokrasinin cilvesi gibi gösterip katillerle cilveleşenlerin, ihanete karşı mücadele eden MHP’yi suçlu gösterme çabaları, tipik bir yarı aydın cinnetidir" dedi.



Yalçın yaptığı yazılı açıklamada, yarı aydınların bir taraftan katiller bostanında yetiştirilen HDP'yi demokrasi pazarında halka yutturmaya çalıştığını öne sürdü. Diğer taraftan da küresel aktörlerin Türkiye'yi parçalama hesaplarının önünde duran yegâne engel olan MHP’nin direnişini kırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini öne süren Yalçın, "Ama bu gayretler beyhudedir. Şurası iyi bilinmelidir ki MHP, başlarını fikren ve siyaseten pisliğe batıran ve Türkiye’nin geleceğini karartan bu güruhla mücadelesine kararlılıkla devam edecektir. MHP’ye çalınmaya çalışılan kara, sadece bizce düşmanlık edenlerin yüzlerini kara çıkaracaktır" dedi.



"PKK’NIN SİYASİ KANADININ HAFİZE ANASI"



Nazlı Ilıcak'ın "Akıl, çözüm ve kim şerefsiz?" başlıklı köşe yazını hatırlatarak açıklamasını sürdüren Yalçın, "Manevi ihtilaçlar ve hayal kırıklıklarıyla dolu yüreğine oturan suçluluk duygusundan kurtulmak için de HDP'ye barış için oy verdiğini yazarak kendini aklamaya çalışmaktadır. Ancak bu, sudan bir gerekçedir. Savunacak, ele alınacak bir tarafı yoktur. Önce bir numaralı AKP meddahı sonra cemaatin Halide Onbaşı'sı, şimdi de PKK'nın Hababam Sınıfı'ndan farksız siyasi kanadının Hafize Ana'sı olan Nazlı Ilıcak, sözünü ettiğimiz çevrelerin avukatlığını ve sözcülüğünü yapanların başında gelen yarı aydın takımındandır" iddiasında bulundu.



"Barışın ve kardeşliğin düşmanına, kanlı terörist eylemler düzenleyerek toplumsal birlikteliği dinamitleyenlere barış adına oy vermek, ihanetle eşdeğerdir" diyen Yalçın'ın açıklaması şöyle devam etti:



"Aslında HDP'ye oy ve destek vererek ülkeye barışın gelmeyeceğini Nazlı Ilıcak da bilmektedir. Buna rağmen bölücü örgüte oy ve destek verilmesini izah etmekte, teslimiyet ve korkaklık gibi kelimeler yetersiz kalmaktadır. HDP’ye giden oyların bir kısmı da intikam hissiyle verilmiştir. AKP iktidarından canı yananlardan kimileri, bunun acısını daha kötüyle çıkartmak istemişlerdir. Teşbihte hata olmaz; bu tutum, doğrudan doğruya 'Dinsizin hakkından imansız gelir' anlayışının sonucudur."



"PKK'NIN SİYASİ KANADININ HESABI BELLİDİR"



"PKK'nın siyasi kanadının hesabı bellidir: Demokrasi ve barış kisvesi altında Türkiye'nin doğu ve güneydoğusunda önce özerk, sonra da bağımsız bir yapı oluşturmaktır" diyerek açıklamasına devam eden Yalçın, "Türkiye'de medyada kalem oynatan yarı aydın takımının insan hakları ve demokrasi gibi parlak kavramların arkasına sığınarak Türkiye'nin düşmanlarına alan açmaları kabul edilemez. PKK da son vatan topraklarına göz diken ama istediğini alamayan ayrılıkçı Ermenilerin misyonunu kaldığı yerden devam ettiren bir terör örgütüdür. Asla Kürt kökenli vatandaşlarımızın temsilcisi değildir. Türkiye'de bin yıldır kardeşçe yaşayan, aynı kültür ve inançtan insanların oluşturduğu toplumu suni bir etkin azınlık varlığı üreterek bölmeye çalışan PKK'nın siyasi kanadı HDP de bu amaca hizmet etmektedir. Bunu bile bile Brüksel'den yeni talimatlar alan HDP'ye verilen destek, ihanetin değirmenine su taşımaktır. İşte Nazlı Ilıcak ve Hasan Cemal gibiler, böyle bir şer odağına hizmet etmekte ve yoluna güller dökmektedir" ifadelerini kullandı. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin