Nazlı Ilıcak 'öğrenci evi' tartışmasında Başbakan'a karşı çıktı!

Sabah gazetesi yazarı bugünkü köşesine tartışmayı taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Nazlı Ilıcak 'öğrenci evi' tartışmasında Başbakan'a karşı çıktı!

Nazlı Ilıcak, Sabah gazetesindeki köşesinde bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenci evleriyle ilgili açıklamalarını ele aldı ve öğrencilerin kızlı erkekli aynı evde kalabileceğini ve u konuda Bülent Arınç'a kulak verilmesi gerektiğini kaydetti.



Ilıcak'ın köşe yazısı şu şekilde:



"Öğrenci evleri ve devlet müdahalesi



Tayyip Erdoğan'ın Kızılcahamam'da kapalı toplantıda sarf ettiği cümleler, önce Zaman'da yayınlandı: "Denizli ilinde şahit olduk. Yurtların yetersizliği beraberinde çeşitli sıkıntılar doğuruyor. Üniversite öğrencisi genç kız, erkek öğrenciyle aynı evde kalıyor. Bunun denetimi yok. Muhafazakâr demokrat yapımıza bu ters. Vali beye bunun talimatını verdik, bunun bir şekilde denetimi yapılacak."



Bu sözler özel hayata müdahale gibi değerlendirildi ve Twitter'da çok tartışıldı. Ardından Bülent Arınç'tan bir açıklama geldi. Arınç, "Düpedüz asparagas" dedi. "Böyle evlerde kalan talebelerin şu veya bu şekilde denetlenmesi söz konusu değil. Bizim böyle bir yetkimiz yok; düşüncemiz de yok." Başbakan soruna, resmi kaydı olmadan evini ticarethane gibi kullanıyor, vergi kaçırıyor diye yaklaşsa, bir diyeceğimiz olmaz. Ama grup toplantısında muhafazakâr bakış açısının altını çizdi ve Zaman gazetesinde çıkan haberi teyit etti. Dedi ki: "Kız ve erkek öğrenciler aynı evlerde kalıyor. Her türlü şey olabiliyor. Ondan sonra analar babalar feryat ediyor devlet nerede diye. Devletin burada olduğunu anlatmak için bu adımlar atılmalı."



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız. 



Ilıcak ayrıca, CNN Türk ekranlarında yayınlanan 'Dört Bir Taraf' programında öğrenci evlerinin denetlenmesi konusunda "Bu işlem hukuk dışı olduğunu söylüyorum. Buradan oy gelecekse hiç gelmesin. Ben utanıyorum" dedi.






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin