Nazım Hikmet şiirlerle anıldı...

Usta şair Nâzım Hikmet, doğumunun 114. yılında, Karşıyaka'da şiirlerle anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Nazım Hikmet şiirlerle anıldı...

Usta şair Nâzım Hikmet, doğumunun 114. yılında, Karşıyaka'da şiirlerle anıldı. Girne'deki anıtı başında düzenlenen etkinlikte şiirler okundu, barış güvercinleri uçuruldu.



NÂZIM'I ANDILAR



Karşıyaka Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve Nâzım Hikmet’in mücadeleyle geçen hayatı ve eşsiz edebi kişiliğinin bir kez daha hatırlandığı anma törenine Karşıyaka Belediye Başkanvekili Muammer Gezginci, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, şairler, yazarlar ve Nâzım Hikmet’i sevenler katıldı.



ŞİİRLERLE ANILDI



Şair Cevdet Yüceer Nâzım Hikmet’in şiirlerini okurken duygu dolu yorumları ile vatandaşlardan alkış topladı. Şair, Yazar Veysel Çolak konuşmasında Nâzım Hikmet’in bir okul olduğunu ve herkesin buradan öğrenecek bir şeyleri olduğunu söyledi. Yazar Hüseyin Yurttaş da konuşmasında Nâzım Hikmet’in yaşamından kısa hikayeler anlattı. Girne'deki Nâzım Hikmet heykeline karanfiller bırakan katılımcılar, barış dilekleri ile güvercinler uçurdu. 



O EVRENSEL BİR ŞAİR



Belediye Başkanvekili Muammer Gezginci “Nâzım Hikmet yapıtları kadar memleket sevgisi, barıştan yana oluşu, savaşsız ve sömürüsüz bir dünya için verdiği mücadele ile gönüllerde taht kurdu. Barış, aşk, demokrasi, kadın hakları gibi konulara evrensel bakış açısında olanların yolu mutlaka Nâzım Hikmet ile buluşur. O, bize hala umut vermeyi sürdürüyor” dedi.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin