Nazım Hikmet 113. doğum gününde anılacak! Geceye hangi isimler katılacak?

Nazım Hikmet doğum gününde anılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Nazım Hikmet 113. doğum gününde anılacak! Geceye hangi isimler katılacak?

15 Ocak 1902'de doğan usta şair Nazım Hikmet doğumunun 113. yılında Sarıyer Belediyesi ve Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen etkinliklerle anılıyor.



Nazım Hikmet için ilk etkinlik 1951 yılında Türkiye'den ayrıldığı Tarabya rıhtımında düzenlendi. Bugün saat 11:00'de düzenlenen etkinlikte vatandaşlar Nazım Hikmet'in denize açıldığı rıhtımdan denize karanfiller bırakarak usta şairi andı.



Günün ikinci etkinliği ise akşam saat 20:00'de Maslak TIM Show Center'de düzenlenecek.



Etkinlik, daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış belge, fotoğraf ve filmlerin de yer alarak hazırlanan ve Can Dündar imzası taşıyan Nâzım Hikmet belgeseli ile başlayacak. Rusya, Azerbaycan, Bulgaristan, Fransa ve Türkiye’de çekilen, Nazım Hikmet'in yaşamına tanıklık eden 50'den fazla isimle görüşüldüğü 105 dakikalık belgeselin 15 dakikalık kısa bir gösterimi izleyenlere sunulacak.



ENVER AYSEVER’DEN AYKIRI KUMPANYA



Televizyoncu ve yazar Enver Aysever tek kişilik “Aykırı Kumpanya” isimli gösterisiyle gecede sahne alacak. Aysever’in katıldığı panel, söyleşilerden esinlenerek hayata geçirdiği, içinde Nâzım Hikmet’in, Attilâ İlhan’ın, Rıfat Ilgaz’ın da yer aldığı; müziğin, hicvin ve çocukluk anılarının bulunduğu gösterisinden bir bölüm oynayacak. 



USTANIN ŞİİRLERİ MÜZİK EŞLİĞİNDE



Ünlü isimlerin yer aldığı gecede Nazım Hikmet’in şiirleri müzik eşliğinde Altan Erkekli ve Işık Yenersu tarafından seslendirilecek.



LEVENT ÜLGEN’DEN “YOLCU” OYUNU



'Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı' Başkanı Rutkay Aziz’in yıllar önce rejisörlüğünü yaptığı 'Yolcu' oyununda rol alan ve bu rolün kariyerinde bir dönüm noktası olduğu Levent Ülgen sevilen oyundan bir bölüm ile izleyicilerin karşısında olacak.



GECENİN FİNALİNDE SAHNE LEMAN SAM’IN



Usta şair Nazım Hikmet’in müzik, belgesel, tiyatro, şiirleri ve dans gösterileri ile anılacağı gecenin finalinde sahne ünlü sanatçı Leman Sam’ın olacak.



Leman Sam ustanın şiirlerinden bestelenen şarkıların da yer aldığı repertuvarı ile izleyicilere konser verecek. 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin